Till senaste kommentaren

Kan man hitta information om algblomning?

Skulle vara tacksam för info om algblomning i liknande form som ni har pollen rapporten. Vi är ofta ute med båten och har hunden med oss. Skulle underlätta planeringen om man visste var algblomningen har kommit igång. Mvh Anne Heinonen

Kommentarer

 • Hej Anne!

  Du kan hitta information angående algblomning när du söker på en badplats!

  ​​Här​​​ hittar du ett sånt exempel.  Fanny Kundtjänst
 • Gör det möjligt för oss användare att rapportera algblomning på samma sätt som temperatur. Om inte - varför? Just nu är algblomning mer intressant och måste vara uppdaterad varje dag.
 • Hej Pontus!

  Det var ett bra förslag, vi har det i åtanke när vi utvecklar Klart!
  Fanny Kundtjänst
 • Hej! Var ute med segelbåt igår jäms kuststräcka västra stranden och ut till Tylösand. Tjockt lager med algblomning flöt vi igenom. Hade varit bra om just detta uppdateras och att man får veta om det är ok med bad.

 • Hej!

  Vid senaste mätning, 23 juli, kunde man inte se någon algblomning. 

  När du söker på en badplats på vår sida kan du se uppgifter om algblomning och när mätningen senast är gjord. Informationen är tagen från havs- och vattenmyndigheten.

  Här hittar du information om Tylösands badplats.
  Fanny Kundtjänst
 • Hallå. Igår 9/8 gick jag in på er app för att kolla hur de va med algblomning i sövdesjön i skåne. Då stod de ni gjort ett test 9/8 och inga alger visades i provet.
  Kanon. Vi körde och badade våra 2 hundar.
  Idag när jag går in och kollar igen. Då står det att där är algblomning idag och att senaste provtagningen va tagen 7/8.....hur fan kan de va så och vem bär ansvaret för detta. Har ni otur har ni kanske 2 hundar på ert samvete pga felaktik info till almänheten. Nu har vi 2 mediterade jakthundar som kanske blir väääldigt sjuka och i värsta fall dör pga algerna pga att ni lagt ut massa felaktig info i er app ang algblomningen. Har tom tagit skärmdump på er app igår samt idag om blomningen.....hoppas ni har en väldigt bra förklaring på detta. Kunde varit småbarn som fått det i sig!!!!
 • Hej,

  Det låter märkligt, det måste ha blivit något fel just den dagen för när jag går in och kollar nu så är den senaste mätningen precis som du säger den 7/8. Du får gärna skicka skärmdumparna så vi kan felsöka närmare.

  Informationen angående badplatserna är tagen från Havs- och vattenmyndigheten.
  Fanny Kundtjänst
 • Tack för bilden!

  Det ser ut som att det har blivit något tekniskt fel då sidan inte uppdaterats. Jag ska rapportera vidare till våra utvecklare så att vi kan se över det.
  Fanny Kundtjänst
 • Våra hundar klarade sig tack och lov

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.