Kallt i lägenheten?

Framåt höstkanten brukar vi få frågor om hur värmen i våra hus fungerar. Här berättar vi därför vad som kan vara bra att känna till och tänka på kring temperaturen i din lägenhet.

Inomhusmiljön i din lägenhet ska självklart vara komfortabel året runt. När systemet jobbar på som vanligt ska inomhustemperaturen i din lägenhet vara minst 20 grader.

Under dagar med hastiga väderomslag kan du ibland känna av temperaturskillnader innan husets värmesystem hinner skapa och sprida ny värme. Då kan det vara mer bekvämt att gå med strumpor eller ha mattor på golven om du är frusen.

Det du kan göra själv för att behålla och sprida värmen i din lägenhet är att endast vädra under mycket kort tid när det är kallt ute, och se till att ventilationsdonen och elementvreden står fullt öppna. Värmen cirkulerar också bättre om innerdörrar får stå öppna i lägenheten.

Är det kallare än 20 grader i lägenheten i fler än två dagar? Gör en serviceanmälan via Mina Sidor till oss så hjälper våra bovärdar dig att hitta orsaken.

Fler tips och mer information om hur värmesystemet fungerar i våra hus hittar du här på vår webbplats.

Har du andra frågor om din inomhusmiljö så är du välkommen att höra av dig till oss.

Vänliga hälsningar,
Mia Odeh Kommunikatör Rapportera olämpligt innehåll
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.