Fräscha upp gamla furumöbler

Hej,

Efter många år så är det nu dags att måla om mina älskade Hillerstorpsmöbler i furu.

Har ni några råd?
Svennis

Kommentarer

 • Hej Svennis!

  Här kommer lite tips på hur fräschar upp furumöbler!


  Rengöring
  Börja med att noggrant rengöra möblerna för att avlägsna smuts, damm och eventuell gammal ytbehandling. Använd en mild tvållösning och en borste eller en trasa för att rengöra ytan noggrant. Se till att skölja av ordentligt och låt möblerna torka helt.

  Slipa
  Efter att möblerna har torkat, använd en slipmaskin eller sandpapper för att jämna ut ytan och ta bort eventuella flisor eller ojämnheter. Beroende på hur mycket träet är slitet kan du använda grovt, medium eller fint sandpapper. Se till att slipa i träets fibrernas riktning för bästa resultat.

  Fyll i sprickor och hål
  Om det finns några sprickor eller hål i träet, fyll dem med träspackel eller trälim blandat med sågspån. När fyllningen har torkat kan du sanda ytan igen för att jämna ut den.

  Ytbehandling
  Applicera en lämplig ytbehandling för att skydda träet och ge det ett nytt utseende. Det kan vara olja, lack eller bets.
  Följ tillverkarens instruktioner för applicering och torkningstid.

  Underhåll
  För att förlänga livslängden på dina utemöbler är det viktigt att regelbundet underhålla dem. Det kan innebära att rengöra dem regelbundet, återapplicera ytbehandling när det behövs och förvara dem på ett skyddat ställe under vintermånaderna om det är möjligt.

  Tommy
 • Hej
  Vi behöver ytbehandla ena hörnet på bordet. Vi behöver veta vad vi ska använda för att få samma yta som resten av bordet.
  Kan min man prata med någon hos er?
  Behöver helst svar idag. Jag har bifogat bild på hela möblemanget så ni ser modell.

   Vänligen Eva
  Eva Liljequist
 • Hej,

  Det är kanellasyr som vi inte har i sortimentet längre.

  Det finns ingen färgkod för laserad furu eftersom färgen beror på den specifika laseringen som används och träets naturliga färg. För att få fram bättringsfärg så ber vi er kontakta er lokala färgleverantör med tex. en del av en möbel såsom ett armstöd för att få fram kulören.
  Tommy

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.