Till senaste kommentaren

Nytt El-pris för lägenheter med IMD, samt info om elstöd

Förändringar i pris IMD el 2023

Varför Haninge Bostäder justerar elpriset?
Marknadspriset på el har sjunkit något sedan toppen under 2022. Haninge Bostäder har säkrat upp el till en lägre kostnad för 2023. Hyresgästföreningen tillsammans med Haninge Bostäder har därför kommit överens om ett nytt lägre elpris gällande förbrukning från och med 1/1 2023.

Vad kommer det att kosta?
Priset som nu är förhandlat med hyresgästföreningen är 3 kr/kWh inkl. moms. Notera att inga övriga fasta kostnader tillkommer för din elförbrukning. Tidigare pris låg på 4,18 kr/kWh inkl. moms. För en lägenhet på 2 r o k innebär det en sänkning på ca 240 kr per månad förutsatt en snittförbrukning i vårt bestånd.

När förhandlas priset nästa gång?
Elpriset gäller tills vidare men kan sägas upp av båda parter.

Vad händer vid ett eventuellt statligt energistöd?
I det fall Haninge Bostäder erhåller statligt energistöd skall motsvarande andel avräknas för respektive hyresgäst som har IMD el. Inget färdigt elprisstöd för företag är beslutat i dagsläget. Information om processen från regeringen finns här att läsa här!
Vår gällande info för IMD el och eventuellt el-stöd finns att läsa här!
Hur minskar jag min elkostnad?
Tänk på att du själv kan påverka dina elkostnader genom att elspara. Vill du få smarta elsparstips rekommenderar vi att du besöker allmännyttans webbsida https://energispartips.allmannyttan.se/tips/


Haninge Bostäder

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.