Till senaste kommentaren

Vad gäller om jag vill hyra ut i andra hand?

Du kan få hyra ut din lägenhet i andra hand om du har beaktansvärda skäl. Vi följer branschorganisationen Fastighetsägarnas riktlinjer.

Ansök i god tid. Under juni, juli och augusti är handläggningstiden 8-10 veckor. Du hittar avtal, om du behöver fullmaktsblankett och hur du gör under blanketter och dokument.

1. Andrahandsavtal i tre original.
2. Andrahandsansökan. Skicka med intyg från arbetsgivare eller skola för den tid du vill hyra ut lägenheten. Har du andra skäl, skriv ned dem på en A4-sida och skicka med.
3. Skriv ner adress och telefonnummer till din nya, tillfälliga bostad eller till en kontaktperson så att vi kan nå dig. Har du under uthyrningsperioden inte möjlighet att sköta dina åtaganden behöver du skicka in en fullmakt på någon som kan göra det åt dig.

Tänk på att det fortfarande är förstahandshyresgästen som ansvarar för lägenheten.

Från och med 1 oktober 2019 började nya regler gälla för uthyrning av hyresrätt i andra hand. Dessutom ändras reglerna för inneboende och lägenhetsbyte. Förändringar innebär lagskärpningar som berör missbruk av hyresrätten. Tänk på att andrahandsuthyrning alltid kräver tillstånd, du får inte ta ut högre hyra än du själv betalar, du måste bo i lägenheten för att ha inneboende, lägenhetsbyte ska godkännas, sälja eller köpa hyreskontrakt är ett brott och du måste anmäla folkbokföringsadress. Kontakta Kundansvarig vid frågor och mer information.


Ernst Rosén

Kommentarer

 • Hej, 
   
    Mitt namn är Pablo Salgado och har bott på Utlandagatan 6A i lägenheten 1502 i andra hand kontrakt i perioden mellan 2020/04/01 till 2022/03/31. Och jag undrar om jag kan få en kopia på kontrakten som ja hade då.

  Med vänligt hälsning.
  Pablo Salgado
  Pablo Salgado
 • Hej,

  Tack för att du hör av dig till oss! För att vi ska kunna hjälpa dig i ärendet behöver vi få kontakt med dig. Vänligen kontakta oss på tfn 031-80 60 80.

  Med vänlig hälsning
  Pernilla
  Pernilla

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.