När och hur betalar jag hyran?

Hyran ska betalas i förskott, senast sista vardagen i varje månad. Vi skickar ut hyresavin månadsvis, i början av månaden. Avierna kommer antingen till din internetbank som e-faktura, dras per autogiro, per post i brevlådan eller per mail från avier@ernstrosen.se.

E-faktura
Elektronisk faktura skickas till din internetbank och du ansöker lätt via din internetbank. Läs mer om hur du ansöker om e-faktura här.

Autogiro

Autogiro söker du också vi din internetbank. Då dras hyran automatiskt från ditt konto den sista vardagen i månaden förutsatt att det finns tillräckligt med pengar på kontot. Ansök i tid för att det skall kunna dras automatiskt.

Om du bestämmer dig för att betala hyran via autogiro så gäller ditt medgivande till dess det sägs upp eller tills du säger upp ditt hyresavtal. Flyttar du internt inom Ernst Rosén och har autogiro, så meddelar du oss detta. Då kan vi flytta ditt autogiromedgivande till det nya avtalet. Detta gäller även när du får eller byter garageplats/parkeringsplats. Om du har två avtal hos oss så gäller autogiromedgivandet båda avtalen..

För att ansluta dig via din internetbank så ansök om att lägga till autogiro. Sök på Ernst, så kommer Ernst Rosén fram. Ange ditt 12-siffriga personnummer, gäller ansökan ett företag anger du organisationsnummer, båda utan bindestreck.

Vem är avimottagare?
Om ni är två som står på kontraktet är det enbart avimottagaren som kan ansöka om e-faktura eller autogiro. Behöver ni ändra avimottagare kontakta oss på hyra@ernstrosen.se

OCR-numren är olika på varje hyresavi
Varje hyresavi har en ett unikt OCR nummer som du skall ange för att hyresinbetalningen ska hamna på rätt avtal och månad.

Saknar du din avi för hyran?
Om du inte har fått någon avi eller har tappat bort den, hör av dig till oss på telefon 031-80 60 80 eller mejl hyra@ernstrosen.se
Hit kan du också vända dig om du har frågor om hyran har blivit betald.
Har du inte fått din hyresavi kan det bero på att vi inte har din rätta mailadress eller att den hamnat i din skräppost.

Viktigt att betala i tid
Tänk på att det är ditt ansvar att betala hyran i tid även om du saknar hyresavin. Hyran skall betalas i förskott senast sista vardagen i månaden. Är hyran försenad så samarbetar vi med Ropo som skickar ett inkassokrav till dig när hyran inte är betald. Betalar du hyran för sent vid flera tillfällen så riskerar du att bli uppsagd från lägenheten.
Söker du ny bostad hos annan hyresvärd så påverkar det goda rekommendationer om betalning.

Automatiserad kravrutin
Vi samarbetar med Ropo som skickar ut inkassokrav vid obetalda förfallna hyror. Inga påminnelser skickas ut från oss på Ernst Rosén.
Ernst Rosén (Uppdaterad )

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.