Hur ansöker jag om lägenhetsbyte eller direktbyte?

Här kan du läsa mer om vilka möjligheter det finns att byta lägenhet om du bor hos Ernst Rosén.

Lägenhetsbyte - direktbyte. Om du vill byta lägenhet och har förslag på ny hyresgäst behöver du ansöka om att få ett sådant byte godkänt och du behöver ha beaktansvärda skäl för att byta. Tänk på att vara ute i god tid, och lämna de dokument som behövs, handläggningstiden är ca 10-12 veckor. Maila ansökan till direktbyte@ernstrosen.se och du hittar ansökningsblankett på Lägenhetsbyte Ansökan Avtal

Oavsett om du har fått din lägenhet via ett tidigare direktbyte eller via HomeQ så behöver du ha bott i din lägenhet i ett år innan du kan ansöka om att byta lägenhet via ett lägenhetsbyte, s k direktbyte.

När vi har fått kompletta handlingar så handlägger vi ärendet tillsammans med de fastighetsägare som är inblandade och återkommer med besked. Om det blir godkänt så görs också en besiktning av lägenheten innan avtal skrivs med föreslagen hyresgäst. Vi har kontakt med dig som är Ernst Roséns hyresgäst.

Bor du redan hos oss och vill göra ett internbyte så kan du söka de lägenheter vi annonserar via HomeQ. Söker du via HomeQ så var noga med att ange att du redan är hyresgäst hos Ernst Rosén och ladda upp de dokument som behövs så att din ansökan finns bland godkända sökande. Vi vill uppmärksamma att du skall ha bott i nuvarande lägenhet minst i 36 månader, i ett tillsvidareavtal. Här kan du läsa mer om internbyte.
Egna boende får en speciell symbol på HomeQ med ett litet hus så då kan vi se att du redan är boende hos oss och behöver inte maila oss. Vår interna "intressekö" har upphört.

Alla lägenheter som läggs ut via HomeQ förmedlas inte till sökande som redan bor hos Ernst Rosén.

Är det så att ni är två på avtalet och ni skall separera så behöver den av er som inte skall bo kvar skriva av sig sin del av avtalet. I samband med det så gör vi även namnbyte på portregistret.
Ernst Rosén (Uppdaterad )

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.