Kan vi sälja vår leasingbil?

Ja, ni kan sälja er bil men det är viktigt att ni gör det på rätt sätt. Er leasingbil ägs av DNB och brukas/hyrs av er som leasetagare. Ska ni sälja bilen är det viktigt att ni gör enligt något av nedan alternativ så att bilen registreras korrekt hos Transportstyrelsen vid försäljningen.

  1. Ni som leasetagare vill köpa loss den till ert företag. Ni kan enkelt hämta hem en offert under "Engagemangsöversikt" i menyn på DNBportal.se. Tre vardagar efter slutbetalning registreras bilen på er som ägare.
  2. Ni ska sälja/byta in bilen hos en till oss samarbetande återförsäljare. Enklast är om återförsäljaren själv kan ombesörja försäljningen. För att en till oss samarbetande återförsäljaren ska kunna komma åt en utköpsoffert på bilen måste ni dock först ge dem ert samtycke. Detta ger ni under fliken "Profil" i menyn på DNBportal.se.
  3. Bilen ska köpas av ett annat företag eller en till oss ej samarbetande återförsäljare. Gå in på "Engagemangsöversikt" i menyn på DNBportal.se. Klicka på bilen ni ska sälja. Välj "Beräkna restvärde & begär offert". Klicka på alternativ 2. Fyll sedan i formuläret som nu dyker upp. Efter att ni fyllt i formuläret skickar vi en utköpsoffert till köparen.
  4. Bilen ska köpas av en privatperson. Här måste ni som leasetagare först köpa ut bilen enligt alternativ 1. Sedan får ni på egen hand ombesörja försäljningen när leasingkontraktet är löst. Vi kan ej ställa en utköpsoffert direkt på en privatperson.
  5. Leasingkontraktet ska överlåtas till köparen i samband med försäljningen. Självklart kan ni ansöka om att köparen ska fortsätta leasa via oss. Ni ansöker om överlåtelse genom att klicka på "Engagemangsöversikt", välja bilen ni ska överlåta och sedan klicka på "Överlåta kontrakt".

OBS! Tänk på att ni enligt kontraktets allmänna villkor tidigast kan begära utköpsoffert enligt alternativen ovan efter det att leasingkontraktet löpt 12 månader.

Sökord: Försäljning, Förtidslösen, Avslut, utköpsgodkännande
Felix
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.