Vårmusseroner!

Skulle önska (telefon-)kontakt med en svampspecialist. Ring mig som är en äkta mussserondiggare, Staffan Cederblom, på 0708 800635, Tack!

Kommentarer

  • Jag försökte ringa dig men fick inget svar.
    Nu är ju tanken med en öppen frågespalt att frågor och svar skall vara till allmän beskådan, så att alla kan ta del.
    Förstår jag rätt, så gäller din fråga vårmusseroner? Jag tycker personligen att det är en härlig matsvamp!
    Ny säsong och dags att börja leta! Vad är din fråga?
    Pedagogen svarar

  • Staffan., Jag tar mig friheten att publicera din dikt om denna
    utsökta matsvamp!

    Vi hade ett givande samtal om vårmusseroner på telefon, om möjliga ställen att hitta den i västra Sverige. Vi konstaterar att den drar nytta av kalk från såväl skalgrus som gamla murverk. Jag avslöjade ett av mina plockställen, vid ett av västkustens befästningsverk. Som tack får du bjuda läsarna på din utsökta dikt!



    Vårens första musseron
     

    Hyllningsdikt till en person  som i Värmlands region
    med den högsta profession   och med utsökt precision
    fullgjort hela sin mission,    lett mig i en exkursion
    in i svampvegetation.
     

    Snart skall våren komma efter vinterns sista eruption,
    våren är ju alltid fylld med vin och mat och het passion!
    Lyckan är att råka finna årets första musseron,
    inte någonting kan liknas vid en sådan attraktion!
     

    Sedan kokkonstkonception kan ge en kräslig kreation.
    Vad man sedan vill se fram mot är en salig matsession,
    invention med mycket klös från kökets första division,
    kulinarisk tradition helt utan nån komparation!
     

    Varje smaklök förberedes på en ljuvlig sensation
    när den bästa kocken diskuterar med sin kompanjon
    hur han med variation skall lösa denna ekvation,
    skapa smakkonfrontation i makalös kombination!
     

    Detta stora steg i människans kulturevolution,
    sammanställd och komponerad till en drömkonstellation,
    fantasi och emotion, veritabel explosion
    ojämförlig impression av känsla, dofter, smak och ton.
     

    Och som alltid kvällens höjdpunkt: kökskonstnärers prestation
    ger en tydlig konklusion: Gastronom-inovation
    är ju bäst som konkretion i livets stora abstraktion!

    Pedagogen svarar

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.