Till senaste kommentaren

Varför får man inte ha med sig hunden?

Hej,

vad är anledningen till att man inte får ha hund i Botaniska? Vi är många som tycker det är tråkigt att behöva välja bort Botaniska under den vackraste tiden på året.

Hälsningar,

Stina

Kommentarer

 • Hej Stina,

  Anledningen till att hundar inte får vara i trädgården under växtsäsongen är att det i en botanisk trädgård finns värdefullt växtmaterial som kan komma till skada. Alla hundägare plockar inte heller upp efter sina hundar vilket blir en sanitär olägenhet för våra trädgårdsarbetare. Vi hoppas på förståelse och hälsar alla hundar välkomna oktober till februari.

  Vänliga hälsningar,

  Agneta Green
  Agneta Kommunikations- och marknadsansvarig
 • Så då är busiga ungar med oansvariga föräldrar inte heller välkomna då? Eller rökare som skräpar ner, förgiftar och förfular??
  Sofia
 • Sofia, "busiga ungar med oansvariga föräldrar" bajsar sällan i våra odlingar. Hela botaniska trädgården är rökfri zon, och nedskräpning är som överallt förbjuden. Barn utan tillsyn kan för all del trampa på en planta, men en och annan stråle hundpink kan faktiskt gödsla en ömtålig planta så illa att den totalt förstörs. Det händer då och då att hundägare vintertid tror att det är ok att gå med lång löplina och låta hunden "nosa runt" så det finns risk att det kan införas åretruntförbud. Jag hoppas verkligen att det inte blir så. Då jag själv är hundägare är jag väl införstådd i din frustration, men hoppas att du förstår problemet. Välkommen till oss året runt, sommartid dock utan hund!
  Kennert Trädgårdslärare

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.