Beskära Lind

Jag undrar om ni kan hjälpa mig med en kort fråga betr Lind.

Jag har hört att det går bra att beskära lind nästan när som på året, dock är det bäst när löven släppt, eller på våren innan knopparna spricker ut.

Stämmer detta? För jag har läst mig till i Klaus vollbrechts bok att alla träd mår bäst av att beskäras i växtsäsongenn(efter ev savningsrisk) för att underlätta övervallning/bildande av skyddszoner.
Mattias Welander Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej
  Att beskära lind är lätt då släktet svara bra på beskärning MEN ifall man undrar vilken del av året som är bäst är det för trädet sensommaren - juli, augusti & september - för då kan trädet själv svara på skadan som en beskärning innebär nämligen att täppa till den såryta som uppstått för att förhindra att rötsvampar och dylikt kan tränga in i veden och därmed försvaga trädet betydligt. är det större beskärningsinsatser som gäller d.v.s. att man tvingas använda såg är det viktigt att det görs under nämnda säsong men ifall det är bara lite putsning med en sekatör kan man göra det när det passar
  Botanisten svarar Vetenskaplig intendent
 • Hej!
  Jag är så bekymrad över hur våra lindar mår. De beskar dem väldigt hårt i februari. Nu är det den 13:e maj och inga skott har kommit. Träden står nakna och ser ut som lik. Jag älskar dessa fina ståtliga träd och är orolig över att de ska se ut så här hela sommaren. När kommer skotten tillbaka? Har träden dött av behandlingen?

  Ewa Karlsfeldt Lundgren
 • Hej Ewa,

  Lind tål hård beskärning, men det kan ta tid innan de skjuter skott. Avvakta så bör de komma under denna säsong.

  Botanisten svarar Vetenskaplig Intendent
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.