Till senaste kommentaren

Vad händer om jag är sjuk och inte kan gå på visningen?

Har fått erbjudande om visning på en lägenhet,
nu har jag blivit sjuk och kan inte gå på den. Vad händer då? Vill inte tacka ja på en lägenhet som jag inte har sett.

Crister

Kommentarer

 • Hej Crister, tack för din fråga!

  Vad tråkigt att du blivit sjuk och inte kan gå på visningen. Tyvärr brukar det inte gå att få en annan visningstid utan det är den dagen och tiden i inbjudan som gäller.

  Om du har en vän eller familjemedlem som du litar på brukar det gå bra att låta denne gå på visningen som ditt ombud och kika på lägenheten åt dig. (I enstaka fall är det inte tillåtet att skicka ombud på visningen. I så fall ska det stå i annonsen och/eller i visningsinbjudan).

  Ifall du inte kan eller vill skicka ombud, och inte vill chansa på att tacka ja utan att ha sett lägenheten, får du tacka Nej till erbjudandet. Om du tackat Nej på grund av att du var sjuk och inte kunde gå på visningen, kan du kontakta kundtjänst för att få hjälp att ta bort ditt nej-svar så att det inte räknas.

  Under vintern 2022/2023 har folkhälsomyndigheten varnat för omfattande spridning av covid-19, influensa och RS-virus, och uppmanar alla med sjukdomssymptom att stanna hemma. Därför kräver vi i nuläget inte något sjukintyg för att ta bort nej-svar. Bara ring eller maila kundtjänst så fixar vi det. Vi är tacksamma att den som är sjuk visar hänsyn och håller sig hemma.
  Elin, Boplats Göteborg
 • Om jag inte går på en visning för att jag har fått förhinder eller har ångrat mig. Måste jag ändå tacka nej eller kan jag bara låta det passera
  Anita
 • Hej Anita, tack för din fråga!

  Om du inte lämnar något svar innan svarstiden har gått ut, så kommer det automatiskt räknas som att du tackar Nej. Du måste alltså inte aktivt tacka nej.

  Boplats sammanställer statistik och lämnar till hyresvärdarna, bland annat statistik över varför sökande har tackat nej till deras lägenheter. Av den anledningen är vi glada om man aktivt svarar nej och anger anledning, men det är som sagt inget måste.
  Elin, Boplats Göteborg

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.