Till senaste kommentaren

Kan korttidskontrakt sägas upp i förtid?

Hej,
om man får tag i ett korttidskontrakt i typ 1år ungefär till 1 mars 2023 kan man bli uppsagd innan detta datumet med 1 månader uppsägningstid då också eller har man garanterat till detta datumet ?

Jamal

Kommentarer

 • Hej,

  Själva förutsättningen för korttidskontraktet är att det snabbt kan sägas upp, så att bostaden snabbt ska kunna bli tillgänglig för hyresvärden igen. Därför avtalar man bort besittningsskyddet.

  Hyresgästen och hyresvärden skriver på ett särskilt avtal om att hyresgästen avstår från sitt besittningsskydd, tillsammans med den vanliga hyreskontraktet. Att avstå besittningsskyddet innebär att du inte är garanterad att få bo kvar i lägenheten.

  Uppsägningstiden på ett korttidskontrakt brukar vara en till tre månader, beroende på hur lång kontraktets löptid är. Det ska stå reglerat i avtalet mellan hyresgäst och hyresvärd hur lång uppsägningstiden är.

  Om korttidsavtalet är korrekt upprättat gäller det som ni har kommit överens om - då kan uppsägning göras med en månads uppsägningstid, även om avtalets löptid inte har gått ut. Hyresvärden behöver då säga upp hyresavtalet enligt en orsak som finns angiven i avtalet.

  Svaret du har fått här är en allmän information. I Jordabalkens (JB) 12 kap (ofta kallat Hyreslagen) finns bestämmelser om hyresförhållanden. På hyresnämndens webbplats och hos hyresgästföreningen kan du söka mer information

  Vänligen
  Johan

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.