Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Får jag installera diskmaskin? Eller kan Bodenbo installera ?

Får man installera diskmaskin i sin lägenhet? Eller kan Bodenbo installera en diskmaskin åt mig?
Emma

Kommentarer

 • Hej Emma!

  Det är helt okej att installera diskmaskin i din lägenhet så länge jobbet är fackmannamässigt utfört, alltså gjort av behörig hantverkare. Det för att undvika vattenskador och elfel. Något som är vanligare än man tror.

  Om du måste ta bort ett köksskåp eller liknande ska det kunna sättas tillbaka när du flyttar och köket kunna återställas till ursprungligt skick.

  Diskmaskin som tillval, hyreshöjning ett alternativ
  Det finns också möjlighet att välja diskmaskin som tillval och ta det som en hyreshöjning. Då skickar vi ut någon som kontrollerar om det är möjligt att genomföra i din lägenhet. Är det möjligt ringer vi dig och du får komma in och skriva på en godkännande- och beställningsblankett, alternativt att vi skickar den till dig via post.

  Sedan beställer vi arbetet från våra hantverkare. Väntetiden varierar beroende på hur många vi har på installationslistan.

  Fördelen är att om det skulle uppstå vattenskada går det på vår försäkring och om diskmaskinen går sönder står vi för reparationen.

  Då installationen räknas som standardhöjande åtgärd så kommer det att bli en hyreshöjning beroende på om det bara är vitvaran eller om installation också behövs. Priset för hyreshöjningen står på blanketten du ska skriva under innan.

  Vänliga hälsningar
  Jenny Andersson Eman

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Personuppgifter (frivilliga)

Meddelande skickas till din e-post när du fått svar på din fråga

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.