Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Ursprung och tillverkningsort på havregott blåbär

Vad har ingredienserna i havregott blåbär för ursprung? Framförallt vad har havret och vetemjölet för ursprung? Och var tillverkas produkten? Tack på förhand.

Kommentarer

 • Hej Malin.

  Havregott produceras på grund av produktionstekniska anledningar i Lantmännens anläggning i Ukraina, och vi använder råvaror som är lokalproducerade. Den produktionsutrustning som krävs för att tillverka Havregott finns endast i vår fabrik i Ukraina.
  Lantmännen är en internationell koncern med verksamhet i ett 20-tal länder. Vi kan erbjuda våra konsumenter i Sverige, och konsumenter i många andra länder där vi säljer produkter, ett brett sortiment just för att våra olika fabriker är specialiserade på olika produkter. På vår anläggning i Ukraina har man byggt upp en gedigen kunskap i tillverkning av fyllda kuddar. 
  Från ett hållbarhetsperspektiv (med avseende på transporter) är det bättre att använda sig av lokalproducerade varor än att frakta svensk/nordisk havre till östra Europa för att sedan frakta tillbaka produkten på lastbil igen.
  Havren som vi har valt ut till Havregott uppfyller samma hårda krav vad gäller smak och kvalitet som Lantmännen ställer på svensk/nordisk havre.
  Linda

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.