Steel Cut Oats vs Fiberhavregryn

Jag undrar hur näringsvärdet skiljer sig mellan gröt gjord på Steel Cut Oats och gröt gjord på fiberberikade havregryn? Vilken av dem mättar bäst/näringsinnehåll?

Näringsvärdet på havren i Steel Cut Oats och Fiberhavregryn är detsamma. Skillnaden är att Fiberhavregrynen innehåller vetekli, vilket ger ett högre fiberinnehåll.

Vi rekommenderar att koka Steel Cut med hälften mjölk, hälften vatten för en godare smak. Näringsvärdet på gröten beror då på vilken fetthalt det är på mjölken som du använder.

Det är svårt att säga vilken gröt som mättar mest, eftersom det är högst individuellt. Vissa upplever nog att Fiberhavregrynen mättar mer, eftersom de har ett högre fiberinnehåll. Medan Steel cut-havren är skuren i bitar, istället för att valsas till gryn, och som tillsammans med mjölk ger en grövre konsistens på gröten, men också extra energi och näring.

Du får nog prova dig fram till vilken gröt du tycker är godas och mättar längst. Gå gärna in på Axa´s hemsida. Där finns massor av goda och trevliga grötrecept.
Kristina Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.