Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Kan jag flytta min tjänstepension till er?

Går det att flytta tjänstepension som jag har i annat bolag till AMF?

Kommentarer

 • Sedan årsskiftet gäller flytträtt inom kollektivavtalet KAP-KL. För att begära en flytt vänder du dig till din valcentral Pensionsvalet eller Valcentralen .

  Inom kollektivavtalet SAF-LO gäller flytträtt sedan 1997. Här kan du vända dig till din valcentral Fora och begära en flytt.

  Har du kapital inom avtalsområdet ITP kan du flytta detta till AMF. Du vänder dig då till valcentralen Collectum.

  Har du kapital inom avtalsområdet PA 03 går detta dessvärre inte att flytta. Läs mer på valcentralen SPVs hemsida.

  AMF
 • Kan jag flytta min tjänstepension från Handelsbanken Liv till AMF?

  Ingrid Brändemo
 • Hej Ingrid,

  De flesta tjänstepensioner går att flytta till annat pensionsbolag. Om just din i Handelsbanken är flyttbar kan du kolla upp med Handelsbanken eller om det är en kollektivavtalad tjänstepension kan du kolla upp det via din valcentral. Vilken du i sådana fall tillhör kan du se enligt informationen i inlägget ovan.

  Du kan också kontakta vår kundservice på e-post info@amf.se eller telefon 020-696 320.

  Vänliga hälsningar

  Åsa Fogelberg
 • Årets kanske dummaste fråga: jag har haft typ 1000 jobb. Det innebär att jag har en mängd olika tjänstepensioner spridda på olika bolag; Kåpan, Länsförsäkringar....
  Kan jag någonstans på ett och samma ställe se vilka tjänstepensionsbolag jag har och värdet på det som finns på respektive? Jag skulle vilja samla mina tjänstepensioner på ett och samma ställe

  Torbjörn
 • Hej Torbjörn,

  Det är en bra fråga! Det är inte lätt att veta var man har alla sina tjänstepensioner. Det finns en sida som heter Min pension. Här kan du genom att logga in se alla dina tjänstepensioner samt den allmänna pensionen.

  Vänliga hälsningar

  Åsa Fogelberg
 • hej,,har haft allra som förvaltare av mitt ppm.tjänstepennision och avtalspennision,,har sagt upp avtalet med dom hur gör jag för att gå över till amf istället?

  sören west
 • Hej Sören!

  När det kommer till ditt ppm sparande kan välja AMFs fonder via Pensionsmyndigheten.

  Om du vill flytta tjänstepension till AMF gör du det via din valcentral.
  Svaret ovan visar hur du kan ta reda på vilken valcentral du tillhör.

  Vänliga hälsningar

  Charlie Kundservice
 • Hej!

  Jag funderar på att flytta över tjänstepensionen i en traditionell försäkring i ett annat bolag till fondförsäkring hos er, men det kan ju bara göras i ett enda steg.

  Om pengarna flyttas till er vill jag kunna föra över dessa pengar i flera steg (för att sprida risken för nedgång) till aktiefonder i fondförsäkring. Går det?

  Alltså - om jag flyttar tjänstepensionen från ett annat bolag till fondförsäkring hos er, var hamnar pengarna till att börja med då? På en räntefond i väntan på att jag väljer aktiefonder eller i fonder som har jag valt sedan tidigare för tjänstepension från en annan arbetsgivare?

  Karin
 • Hej!

  När du genomför en kapital flytt till fondförsäkring hamnar du per automatik i vår generationsportfölj. Generationsportföljen ligger du i tills du genomför ett aktivt val.
  Generationsportföljen tar hänsyn till din ålder och bedömder då risken tills din utbetalning påbörjas.

  Du kommer få hem ett brev när försäkringen läggs upp, och då kan du genomföra dina aktiva val.

  Med vänliga hälsningar,

  Niklas Kundservice
 • Jag skickade nyss en fråga, men jag tror att jag kom på svaret. Jag ska nog ändra valet av framtida premieinsättningar från aktiefonder till räntefond om jag vill att överflyttat kapital ska hamna i en räntefond till en början och sedan flytta i flera steg?

  Karin
 • Oj, såg nu att ni redan hunnit svara... Tack för info.

  Karin
 • Hej. Har en tjänstepension hos Brummer&Partners. Utbetalningen är igång sedan februari 2014. Utbetalningstiden är på 10 år. Kan jag flytta tjänstepensionen till AMF? Om ja, när i så fall? Jag kan ha fel men tror att de första 5 åren av utbetalningstiden går inte att flytta sin tjänstepension. Reglerna har kanske ändrats till förmån för försäkringstagaren (mig) så jag kan flytta min tjänstepension när som helst. Vad är det som gäller?
  Tack.
  Herzog Alba

  Herzog Alba
 • Hej Herzog!

  När utbetalningen väl har börjat går det tyvärr ej att flytta tjänstepensionen till AMF.

  Med vänliga hälsningar

  Charlie Kundservice
 • Jag har en 10-taggarpension i Länsförsäkringar. Jag funderar på en flytt eventuellt till AMF. Kapitalet uppgår till drygt 1,5 milj kr. Står i begrepp att börja plocka ut. Kan jag flytta till er innan jag börjar uttaget? Hur hanteras flyttkostnaden? Vilken typ av fond rekommenderas? Kanske trad. försäkring?

  Janne
 • Hej Janne!

  Du kan flytta denna försäkring till oss.
  Om hur länge har du tänkt att påbörja uttaget av denna försäkring? Ibland kan det vara så att det inte är värt för dig som kund att flytta pensionen när du snart ska påbörja din utbetalning då det är en flyttavgift på försäkringen.
  När du får betala denna flyttavgift betyder det att man ska förvalta tillbaka denna kostnad innan din utbetalning påbörjas.

  På AMF bedriver vi ingen rådgivning. Detta innebär att du själv som kund måste göra ett aktivt val om du vill ha fondförsäkring eller traditionell försäkring

  För att få ytterligare information rekommenderar jag dig att vända dig till vår företags kundservice som gärna hjälper dig i denna fråga.

  Kundservice företag: 0771-31 31 35

  Niklas Kundservice

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan bli synligt för alla.
Din e-post visas aldrig publikt. Läs vår policy