Integritets- och cookiepolicy

Intro

Genom att besöka och använda Kundos webbplatser (nedan kallat ”Webbplatsen”) samtycker du till att Kundo till denna integritets- och cookiepolicy för insamling av data och information. Till Webbplatsen hör också sidor placerade på subdomäner (xxx.kundo.se) samt domänerna kundo.no och kundo.fi.

1. Insamling av uppgifter

Vi samlar in dina uppgifter direkt från dig i samband med att du besöker Webbplatsen, laddar ner material, registrerar dig för nyhetsbrev eller evenemang. Dina uppgifter samlas även in om du kontaktar oss via post, e-post, ringer till oss eller chattar med oss t.ex. vid kontakter med vår support.

Vidare kan vi samla in dina uppgifter, i den mån du har godkänt detta, från våra samarbetspartners, t.ex. sådana uppgifter du lämnat i sociala medier där du är medlem.

De personuppgifter som vi behandlar kan utgöras av:
  • Namn, adress och kontaktuppgifter, inklusive e-postadress och telefonnummer
  • Nedladdningshistorik på Webbplatsen
  • Evenemangshistorik
  • Publik företagsinformation
  • Webbläsarinformation, t.ex. IP-adress
  • Platsinformation baserad på din IP-adress
  • Kontakthistorik med Kundo

2. Ändamål för insamlingen

Kundo följer de lagar och regler som finns för att skydda din integritet. Det är endast ett fåtal personer inom vår organisation med särskild behörighet som har tillgång till informationen.

Dina uppgifter kommer inte att användas på ett sätt som är oförenligt med det ändamål som uppgiften samlades in för eller som inte har godkänts av dig. Genom att använda Webbplatsen, samtycker du till användningen av dina uppgifter enligt denna policy, och att uppgifterna kan komma att delas med Kundos samarbetspartners för att användas i marknadsföring av Kundo.

Om du beställer information, anmäler dig till evenemang eller nyhetsbrev lagras och hanteras dina personuppgifter för att vi ska kunna tillgodose din beställning. När du besöker webbplatser, nyhetsbrev eller landningssidor registreras ditt besök. Sådan information används bland annat till att ge oss information om antalet besökare och vilka delar av webbplatsen, nyhetsbrevet eller landningssidor som besöks. Vid öppnande och länkklick i nyhetsbrev, webbplatser och landningssidor registreras detta, därmed kan du bli kontaktad av Kundo. Våra webbplatser, nyhetsbrev och landningssidor innehåller länkar till andra webbplatser. Kundo ansvarar inte för behandlingen av personuppgifter på sådana webbplatser. Det är frivilligt att lämna uppgifter, men fullständig efterfrågad information är nödvändig för att vi ska kunna tillgodose din beställning.

2.1 Direktmarknadsföring

Insamlad data används för att på Webbplatsen, andra webbplatser och sociala nätverk kunna visa dig relevanta annonser från Kundo och innehåll som kan vara av intresse för dig. Detta görs genom att insamlad data används i tredjepartsverktyg där annonser är baserade på information om hur du använder Webbplatsen och andra webbplatser. Denna information samlas in och används genom att Webbplatsen och andra webbplatser med ditt samtycke placerar unika cookies i din webbläsare.

2.2 Nyhetsbrev och e-postutskick

Vi använder dina uppgifter för att kunna skicka nyhetsbrev, anpassade erbjudanden och relevant information om våra Tjänster. Marknadsföringen kan skickas per post och e-post till dig. Kundo skickar regelbundet ut nyhetsbrev via e-post för att hålla kunder och andra intresserade informerade kring vad som händer inom bolaget och inom relevanta områden. Om du inte längre har behov av denna typ av information kan du avprenumerera via en länk i de aktuella utskicken. Mot våra befintliga kunder kan även annan epostkommunikation förekomma i syfte att uppfylla vår roll inom ramen för våra affärsförhållanden och avtal.

2.3 Förbättra användarupplevelsen

För att kunna förbättra din upplevelse av vår Webbplats använder vi dina uppgifter för att kunna göra Webbplatsen mer användarvänlig, t.ex. för att fixa buggar, ändra i gränssnittet så att du enkelt kan nå den information du söker eller lyfta fram funktioner på Webbplatsen som används ofta av våra besökare. Denna behandling baseras på vårt legitima intresse.

3. Cookies

Kundo använder s.k. cookies. Cookies är små textfiler som lagras på besökarens dator och som är möjliga att använda för att följa vad en besökare gör på Webbplatsen.

Kundo använder två typer av cookies:
  • en permanent cookie ligger kvar på besökarens dator under en bestämd tid;
  • en sessionscookie lagras tillfälligt i datorns minne under tiden en besökare är inne på en webbsida. Sessionscookies försvinner när du stänger din webbläsare.

Kundo använder cookies för att förbättra Webbplatsen för besökaren t ex genom att anpassa Webbplatsen efter besökarens önskemål, val och intressen. Samt att för dig som kund säkerställa att du loggat in på Webbplatsen och därigenom slipper logga in på varje nu undersida som du besöker. Dessutom används cookies för att kunna hantera chat, automationsverktyg och för social delning.

Genom att använda Webbplatsen och dess funktioner så godkänner och samtycker du till denna Cookie- och Integritetspolicy och behandlingen av cookies enligt vad som sägs här. Om du inte accepterar att cookies används kan du stänga av cookies i din webbläsares säkerhetsinställningar. Du kan även ställa in webbläsaren så att du får en fråga varje gång Webbplatsen försöker placera en cookie på din dator. Genom webbläsaren kan också tidigare lagrade cookies raderas, se webbläsarens hjälpsidor för mer information. Vidare kan du när som helst radera cookies manuellt från din hårddisk.

Observera att om du väljer att inte acceptera cookies kan funktionaliteten komma att begränsas på Webbplatsen.

4. Pixel tags

Vi använder s.k. ”pixel tags”, ”web beacons”, ”JavaScript” eller liknande teknik som gör det möjligt att bl.a. spåra din aktivitet när du använder Webbplatsen eller tar emot e-postmeddelanden (gemensamt benämnt ”Pixel Tags”). Pixel Tags användas på våra webbsidor, vår annonsering på nätet, eller våra e-postmeddelanden, antingen av oss eller våra leverantörer, affärspartners eller annan tredje part.

Pixel Tags används för att samla in anonym data för att identifiera viss information, t.ex. sökhistorik på vår Webbplats och annan information för att förbättra användarupplevelsen och våra Tjänster. Pixel Tags kan också användas för att identifiera varför du besöker Webbplatsen, t.ex. om en bidragande faktor har varit någon av våra annonser eller e-postmeddelanden. Tredjepartscookies eller Pixel Tags kan också samla in information om de aktiviteter som en användare gör på vår Webbplatsen och på andra webbplatser över tid.

Webbplatsen använder LinkedIn, Facebook och Google Analytics, som använder cookies och andra liknande tekniker (exempelvis Pixel Tags) för att samla in information om anonymiserad webbplatsanvändning och rapporterar trender utan att identifiera enskilda besökare. Om du vill veta mer om Google Analytics, bland annat hur man kan välja bort det, besök gärna: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

5. Lagringsperiod

Generellt sett sparar vi dina uppgifter för den tid som dessa är nödvändiga för de ändamål som uppgifterna ursprungligen samlades in för eller som annars krävs enligt tillämplig lag.
Är du kund så sparar vi dina uppgifter så länge du är registrerad kund på Kundo.

6. Dina rättigheter

Som användare eller besökare av vår Webbplats har du alltid möjlighet att ta bort eller rätta de uppgifter vi har om dig. Du har, enligt gällande personuppgiftslagstiftning, rätt att gratis få besked om vilka personuppgifter som behandlas om dig hos oss, oavsett hur dessa samlats in. Om du vill ha sådan information ska du lämna in en skriftlig begäran till oss via de kontaktuppgifter som anges längst ner på sidan. Om dina personuppgifter behandlas i strid med gällande personuppgiftslagstiftning har du rätt att begära att personuppgifterna rättas, blockeras eller raderas. Du har också rätt att få dina uppgifter överförda till en annan tjänsteleverantör (s.k. dataportabilitet).

Dina personuppgifter får inte behandlas för ändamål som rör direkt marknadsföring om du motsätter dig sådan behandling. Du har rätt att när som helst återkalla ett lämnat samtycke om behandling av personuppgifter. Sådan återkallelse kan begränsas till att endast avse del av behandlingen, exempelvis den som rör direktmarknadsföring.

Vi kommer endast att använda dina personuppgifter i marknadsföringssyfte i de fall du själv aktivt gett samtycke till detta. Du kan när som helst kontakta oss för att avbryta marknadsföring mot dig som besökare och kund.

Om du anser att vi inte behandlar dina uppgifter i enlighet med gällande personuppgiftslagstiftning har du möjlighet att klaga till Datainspektionen. Vid klagomål kan du kontakta Datainspektionen via e-post på datainspektionen@datainspektionen.se.

7. Kontakta oss

Förhoppningsvis har denna Integritetspolicy gett svar på de frågor du har om hur vi samlar in, använder, skyddar och delar dina uppgifter. Om du har fler frågor kan du kontakta oss på support@kundo.se.

Kund-o AB, Rosenlundsgatan 13, 118 53 Stockholm