Till senaste kommentaren

Min första Vätternrundan- Vilken starttid ska jag välja?

Jag har planer på att cykla vätternrundan som ett motionslopp (Jag är inte ute efter en "jättebra tid", jag vill ta mig runt). Detta antingen 2021 eller 2022.
Vilken starttid rekommenderas till en som mig?

Tack på förhand och ha en trevlig dag

//Sarah

Kommentarer

 • Hej Sarah,
  Tack för din fråga. Vad roligt att du planerar för en Vätternrundan i framtiden. Det gläder oss!
  Egentligen är det lite grann en smaksak när man vill starta. Många vill starta mellan 03:00 och 06:00 på lördagsmorgonen, då det innebär cykling i stort sett enbart i dagsljus och inga tvång på reflexer och lysen (så länge man är tillbaka till målet före mörkrets inbrott). Andra tycker att det är trevligt att starta på natten och kanske ha chansen att se den fantastiska soluppgången från västra sidan av Vättern. Magiskt! Vi har några reptider längs banan som är väl tilltagna: Jönköping 11:30 och Hjo 16:00 – och då du måste ha passerat dessa depåer.
  Oavsett tycker jag, att du denna första Vätternrundan, ska räkna med att stanna i alla depåer och vila, fylla på energi och eventuellt ta en massage.
  Låt säga att du håller en snitthastighet på 25 km/tim. Då kommer din effektiva cykeltid att bli ca 12 timmar och 35 minuter. Sen får du lägga till tid för stoppen i depåerna.
  Hoppas att detta hjälpt dig något i val av starttid 😀

  All lycka till och välkommen till oss! 

  Med vänlig hälsning
  Anna Öhrström Kundtjänst

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.