Vad är Idfyed?

Idfyed är en identitetstjänst som gör det enkelt och säkert att identifiera människor och samtidigt skydda deras integritet. Ditt id är en app som du bär med dig i mobilen. Appen innehåller allt som gör dig unik och funkar överallt, både digitalt och fysiskt.

Känner du inte igen Idfyed? Idfyed brukade heta Diglias. Uppdatera din Diglias-app och fortsätt med Idfyed.

Varför behöver jag en app för att använda Idfyed? 
Appen innehåller ditt digitala id och allt som gör dig unik. Appen är också ditt verktyg för att identifiera dig, både i den digitala och fysiska världen.

Hur får jag ett digitalt id?
Alla som har en smartphone kan skaffa ett digitalt id. Ladda ner Idfyed-appen till din mobil, då skapas ditt id. Appen finns tillgänglig för iOS och Android.

Är det möjligt att återskapa mitt id om jag byter mobil?
Ja, det är möjligt att återskapa ditt id. Ladda ner appen på din nya mobil och tryck på “återskapa ditt id”. Se alltid till att ha en verifierad e-postadress i ditt id, du behöver det om du ska återskapa appen.

Kan jag ha ett digitalt id på mer än en mobil?
Nej. Idfyed är ditt digitala du, och det finns bara en av dig. Därför kan du bara ha ett id och på en mobil.

Kan information från mitt id i Idfyed-appen delas utan min vetskap?
Nej. Informationen är säkert lagrad i appen och bara du kan redigera och dela uppgifterna.

Är det säkert att använda Idfyed?
Precis som att ingen kan kopiera ditt dna så kan ingen kopiera ditt digitala du i Idfyed-appen. Idfyed använder beprövad krypteringsteknik för att säkerställa att det alltid är säkert för dig att spara, ta emot och dela din data med appen.
 
Frågor om Idfyed och login på Vätternrundans Mina Sidor

Varför använder Vätternrundan Idfyed?
Vätternrundan värnar om din integritet och använder därför Idfyed för att göra det enkelt och säkert för dig att logga in på Mina Sidor och anmäla dig till lopp. Inget lösenord eller användarnamn behövs. Istället loggar du in med en app i mobilen.

Jag brukade logga in på Mina Sidor med Diglias, vad gör jag nu?
Uppdatera Diglias-appen, då blir den Idfyed och du kan logga in som vanligt. Förutom namnbyte tar det nya användaravtalet bättre hand om din integritet och data.

Varför ska jag logga in på Mina sidor med Idfyed istället för med mitt kundnummer och lösenord?
Det är enklare att logga in med Idfyed. Du behöver inte komma ihåg ditt kundnummer och lösenord, istället loggar du enkelt och säkert in genom att identifiera dig med Idfyed-appen i din mobil.

Varför dyker det upp en QR-kod på min dator när jag loggar in med Idfyed?
När du loggar in på Mina Sidor på din dator så behöver du scanna en QR-kod med Idfyed-appen. QR-koden höjer säkerheten. Genom att scanna koden bekräftar du att det är samma person vid mobilen som vid datorn.

Hur loggar jag in på Mina Sidor med Idfyed?
Gå till Mina Sidor. Välj ”Logga in med Idfyed”. Identifiera dig genom att dela med dig av uppgifterna Vätternrundan vill veta (namn, efternamn, e-postadress och telefonnummer) från appen. Nu är du inloggad!

Hur skapar jag ett nytt användarkonto med Idfyed?
 1. Ladda ner Idfyed-appen till din mobil.
 2. Gå till Vätternrundans Mina Sidor och välj logga in med Idfyed.
 3. Identifiera dig genom att dela med dig av uppgifterna Vätternrundan vill veta (namn, efternamn, e-postadress och telefonnummer) från ditt id i appen.
 4. Nu är du inloggad på Mina Sidor, välj ny kund för att fullfölja registreringen av ditt användarkonto.
 5. När ditt konto är skapat kommer du få ett kundnummer att lägga till i ditt digitala id i Idfyed-appen.

Hur kopplar jag ihop mitt befintliga användarkonto med Idfyed?
 1. Ladda ner Idfyed-appen till din mobil.
 2. Gå till Vätternrundans Mina Sidor och välj logga in med Idfyed.
 3. Identifiera dig genom att dela med dig av uppgifterna Vätternrundan vill veta (namn, efternamn, e-postadress och telefonnummer) från ditt id i appen.
 4. Välj befintlig kund och ange ditt kundnummer och lösenord för att koppla ihop ditt befintliga användarkonto med Idfyed.
 5. När ditt konto är skapat kommer du få ett kundnummer att lägga till i ditt digitala id i Idfyed-appen och du kan logga in med Idfyed istället för användarnamn och lösenord framöver.

OBS det här flödet förenklas genom att lägga till verifierad epost i inloggningsflödet och matcha adressen direkt mot er kunddatabas för att på så sätt koppla ihop konto med Idfyed.
Anna Tybring Kundtjänst Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej

  Jag kan inte koppla ihop mitt befintliga konto med Idfyed, jag fick aldrig upp befintlig eller ny kund när jag laddade ner appen. Hur gör jag nu?
  Lena Nilsson
 • Hej Lena!
  Tack för din fråga,
  jag ber om ursäkt men just nu är det ett tekniskt problem som vår it-support felsöker. Det kan ta några dagar innan det fungerar igen.

  Ha en fin dag!
  Mvh
  Anna Tybring Kundtjänst

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.