Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Skivbromsar tillåtna eller inte?

Hej,
Läste just att det pratas om att förbjuda skivbromsar för landsvägscykling. Vi är många som kör cyclocross med skivbroms. Cyclocross är perfekt för pendling, grusiga vägar, lättare terräng och inte minst landsväg. Jag hoppas nu verkligen att detta inte sprider sig och att skivorna förbjuds på vättern för då är vi många som måste köpa nya cyklar. Är det något på gång i detta avseende gällande rundan? Mvh Pelle

Per Schneckener Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej,
  Vätternrundan har inga planer på att förbjuda cyklar med skivbromsar.

  Mvh

  Anna Öhrström Kundtjänst
 • Hej Anna,
  Vad bra! Jag har inte helt följt skälet till varför dessa antagligen på kort sikt förbjuds av UCI. De har ju redan en massa cyclocrosstävlingar där samtliga cyklar har discbroms.
  Jag tror nog att det kommer att vara standard även för landsväg så småningom eftersom de ju är mycket mycket säkrare med avseende på bromförmågan!
  Vi ses den 18:e juni!

  Per Schneckener
 • Hej Per,
  min gissning är att det har att göra med den crash som inträffade under Paris Roubaix häromdagen, då en deltagare fick en skada orsakad av en skivbroms. Dessa skador hör ju tack och lov inte till de vanliga.

  Mvh

  Anna Öhrström Kundtjänst
 • Hej
  Jag såg också det nu. Har tydligen redan innan funnits ett kompakt motstånd mot skivbroms för landsvägscyklarna så denna mycket olyckliga skada - som lika gärna hade kunna orsakas av vassa pedaler, trasiga ekrar eller ngt annat vasst som finns på en cykel - togs mycket snabbt som skäl nog för att förbjuda dem.
  Mvh
  Pelle

  Per Schneckener

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan bli synligt för alla.
Din e-post visas aldrig publikt. Läs vår policy