Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Samarbete med Östgötapendeln

Hej,

Jag skulle vilja se Östgötapendeln som partner och ett inbjudande alternativ för transport till och från tävlingen. Tåg har stor potential. Som trafikslag skulle tåg kunna vara smidigare och skonsammare för cykeln jämfört med att spänna fast den på en bil. Med hänsyn till tidigare års olyckor och det stora antalet deltagare borde det vara gynsammt att minska på antalet bilister till/från tävlingen. Till vardags är dock Östgötapendeln inte inbjudande för pendlare att ta med cykeln. Det är begränsat till vissa tider. Det är begränsat antal cyklar. Det kostar extra.

- Begränsningen på 6 st cyklar per tågset behöver tillfälligt upphävas.
- Skyltning/anvisningar från resecentrum till tävlingsarena.
- Inbjudande och välkomnande information till cyklister. Fungerar även som informationsspridning till andra resenärer.
- Information om var det finns pendelstationer med stora parkeringar för att inte alla bilister ska behöva ta sig in och leta parkeringsplats i Motala.
- Önskvärt att kunna åka kostnadsfritt eller på enbart vuxenbiljett istället för kravet på vuxen+ungdom när en vuxen medför cykel.

Mvh Johan

Kommentarer

 • Hej Johan!

  Tack för ditt inlägg och fina förslag.
  Vi för ständigt en dialog med Östgötatrafiken men ditt inlägg hjälper oss på traven och visar att det är fler än vi som önskar ett samarbete.
  Hoppas det är ok att jag för ditt inlägg vidare till dem?!

  Ha en fin dag!
  MVH

  Anna Tybring Kundtjänst
 • Självklart får ni ta det!
 • Tack:-)
  Anna Tybring Kundtjänst
 • Kompletterar inlägget med Östgötatrafikens hållning.

  "Det är dags för en av Östergötlands stora folkfester, Vätternrundan med dess olika cykellopp i Motala med omnejd. För att ge plats för tävlande och publik ändras några av våra linjer och hållplatser men det är fortfarande både enkelt och smart att åka med oss till evenemanget. Ta gärna bussen eller Östgötapendeln om du planerar att besöka Motala under Vätternrundan.
  Obs! Av utrymmesskäl kan cyklar inte tas med ombord på Östgötapendeln 8-11 juni eller 14-16 juni."

  Känns som texten enbart riktar sig till icke deltagare. Läser man texten som deltagare upplevs den som frånvarande och inlindat. Att man inte får ta med sig cykeln får inte kollektivt att framstå som enkelt eller smart sätt att resa.

  Då det ändå måste till bil för att frakta cykeln väljer vi att åka med i bilen.
 • Tack! =)'
  Mvh
  Carola Vikman Kundtjänst
 • Jag deltog förra året för det första gången i Vätternrundan och jag var också överraskat att man har inte haft någon avtal med Östgötatrafiken för att ta sig till/från Motala. Då var det 4 bilresor mellan Linköping och Motala istället för 2 tågresor. Inte bra för miljön, inte bra för plånboken. Linköping också har större möjligheter för parkering så man kunde avlasta Motala med och slipa mycket onödig trafik.
  Tonny
 • Hejsan Tonny,

  tack för din input!
  Vi för ständigt en dialog med Östgötatrafiken för att få dem att jobba med oss gällande cykelfrågan, men det är väldigt tungrott tyvärr.
  Men vi kämpar på, skam den som ger sig! =)

  Ha en fin dag!
  Carola Vikman Kundtjänst

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.