Högprofilhjul 60 mm ?

Hej
Cyklade Halv-Vättern för första gången igår och köpte nya hjul inför loppet då mina "vanliga" Mavic-hjul är 60 mm+. Även om det just denna gången kanske var tur med tanke på den kraftiga vinden så blir jag otroligt besviken när jag då lägger märke till att väldigt många andra kör på just högprofilhjul. Jag såg dock inga disk-hjul under loppet så en viss efterlevnad verkar finnas.
Om det nu är så att ni har en specifik regel för hjulhöjd så får ni se till att den efterlevs, eller helt enkelt ta bort regeln.

Kommentarer

 • Hej,
  jag beklagar att du upplevde det på det viset. Det är dessvärre omöjligt att kontrollera alla och regeln är till för deltagarnas säkerhet, vilka vi är oerhört rädda om. Vi har satt regeln tillsammans med en produktutvecklare av avancerade cyklar, så vi känner oss trygga i det beslutet.

  Med vänlig hälsning
  Anna Öhrström Kundtjänst
 • Många bra saker med VR 300. Särskild alla fantastiska volontärer och konstanta försök att förbättra säkerhet. Tack för det!

  Men en del har blivit sämre genom åren (trogen kund med 11:e rundor i rad) - ni får ju alltid alla platser sålda så det är lätt att ignorera kritisk feedback - eller kanske är det extra viktig för att inte tappa evenemangets karaktär?

  - Synd att ni verkar "maxa ut" kommersiellt mer och mer: allt mer grön yta i parken som tidigare var där för cyklisterna att vila i gräset efter loppet försvinner till fler kommersiella intressen: att ni nu även behöver hyra ut den fina Strandpromenaden till en husbilsutställning som tar bort stadens finaste utsikt mot sjön är synd och onödig - ingen förbättring för cyklisterna utan bara för VR's kassa. Tidigare njöt jag och hundratals andra av vyn och brukade sitta där efter loppet med välförtjänt mat och öl (6 husbilar vs. hundratals deltagare och stadens finaste sjöutsikt).

  - Man känner sig allt mer som en "målgrupp" för varierande marknadsföring - allt mindre gräsyta i parken för cyklisterna - allt mer "sälj" - synd att denna attityd tar över även i VR - blir det spelbolagen nästa år?

  - den vegetariska maten var helt vidrig - alla jag pratade med bekräftade - även pastasallad helt dränkt i majonnäs saknar totalt kärlek - välj inte den billigaste lösningen - tänk på bilden som sånt ger till tusentals utländska cyklister - de kommer ju kanske igen men garanterad ingen för matens skull.

  - MC som ledar ut startgrupperna från stan: känns inte riktigt 2019: låter högt, stinker och inte miljövänliga - ta lite elcyklar/elmoppar istället (det hade ni ju tidigare?) - det vore ju en betydligt mer trovärdig och smart marknadsföringsmöjlighet för VR varumärke än husbilarna?

  Tack


  Nicolas
 • Hej Nicolas,
  tack för din feedback. Vi är tacksamma för att du tar dig tid att skriva ner dina synpunkter och tar naturligtvis till oss det du skriver.
  Vi ignorerar definitivt inte kritisk feedback. Tvärtom. Ni deltagares feedback är A och O för oss men vi kan naturligtvis omöjligt förbättra allt på en gång och vi kan dessvärre inte tillgodose allas önskemål.
  I år fanns omkring 200 platser kvar i Vätternrundan 300 km och vi lutar oss inte tillbaka och ser arrangemanget som ett självspelande piano. Vi gör ett ständigt hårt arbete med att locka fler till den härliga cykelsporten och deltagandet i olika motionslopp. Vätternrundans arbete handlar väldigt mycket om att tillsammans med er deltagare, inspirera fler att röra på sig mer och att finna glädjen och alla fördelar som cyklingen och annan fysisk aktivitet ger. Och att delta i motionslopp.
  Jag överlämnar dina synpunkter kring mässområdet till marknadschefen, liksom synpunkter på mat och MC masters till berörda.

  Jag önskar dig en härlig sommar och många fler mil i cykelsadeln
  Anna Öhrström Kundtjänst
 • Tack Anna! Det låter bra :-)
  MVH,
  Nicolas
  Nicolas

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.