Till senaste kommentaren

Följa deltagare - SMS-funktionen borttagen?

Hej!

Enligt Eventguiden så kommer det inte längre gå att följa deltagare via SMS iår, hur kommer det sig? En väldigt uppskattad funktion som många bland min familj och mina vänner använt sig av.

Kommentarer

 • Hej Oscar,
  vi har valt 1 leverantör för tjänsten att följa deltagare och det är Raceone. Raceone-appen har adderats med funktionen målgångsvideo, vilket är jättekul och tjänsten har ett fast pris på 30 kr oavsett om man följer en eller flera deltagare.

  Hoppas familj och vänner kan tänka sig använda denna funktion istället.

  All lycka till!

  Anna Öhrström Kundtjänst
 • Tack för svar!

  Däremot är det just detta jag är emot, eftersom för att detta ska kunna fungera så krävs det att man använder en mobilapp som slukar batteri. Att ha med en powerbank för att kunna hålla mobilen vid liv är inget som jag anser är värt att prioritera eftersom platsen i ryggfickor, sadelväskor är begränsad och bör användas till bl.a. energiförråd.

  Detta innebär att det endast kommer att gå att följa mig via hemsidan, vilket jag absolut inte har några problem med.

  / Oscar
  O-B
 • Hej!
  jag har full förståelse för ditt resonemang och är glad att du/ni finner ett bra alternativ att följa din resa, genom vatternrundan.se.

  Med vänlig hälsning
  Anna Öhrström Kundtjänst
 • Är helt överens med Oscar!
  Ser ingen som helst anledning att ha mobilen påslagen hela loppet och inte heller någon anledning att släpa med någon power bank.
  Synnerligen tråkigt att SMS-rapporterna har försvunnit!
  Nils Johansson
 • Var är den vanliga SMS-tjänsten?
  Mina förldrar har ingen smart mobil utan bara ringa och smsa mobil.

  Fia
 • Hej Fia
  vi har valt 1 leverantör för tjänsten att följa deltagare och det är Raceone.
  Det går även att gå in på hemsidan och följa deltagare under Resultat.

  Mvh
  Carola Vikman Kundtjänst
 • Hej!
  Detta är jag inte 100% säker på så någon som vet får gärna verifiera men jag tror att det funkar på detta sätt med RaceOne. Om man även lägger till sitt startnummer när man reggar sig som deltagare i RaceOne kommer tiderna från de officiella tidtagningsstationerna att synkas och visas i RaceOne vilket innebär att du inte behöver ha gps-funktionen påslagen (den som drar extra batteri). I teorin borde man inte ens behöva ha telefonen med sig eftersom chipet på hjälmen även läses av när man startar så RaceOne får reda på det också. I RaceOne ser man snittfarten mellan tidtagningskontrollerna och en beräknad måltid räknas ut utifrån denna snittfart.

  Dock behöver ju fortfarande den/de som vill följa dig en telefon med möjligheten att ha RaceOne-appen installerad, annars är man hänvisad till hemsidan.

  Lycka till i loppet!
  Johan
 • Hej Johan,

  Alla som deltar i våra lopp har som bekant ett chip på hjälmen. När du passerar våra tidsregistreringar får du fram en estimerad (=uppskattad) tid via chipet. Men med RaceONE:s livetracking-funktion aktiverad får du däremot en betydligt mer exakt positionering, eftersom den då använder telefonens GPS. Andra funktioner RaceONE har är möjligheten för följare och deltagare att interagera med varandra – med bild, film och text. En ny funktion som vi testade under Halvvättern i söndags var en video på alla deltagare från starten och målet. Detta kommer vi köra även under helgens Vätternrundan 300 km - i appen RaceONE.

  Summan av kardemumman: RaceONE kan erbjuda en platsprecision och möjlighet till interaktion mellan följare och deltagare som vi inte kan med vår vanliga tidsestimering via vatternrundan.se (och tidigare även via SMS-tjänsten).
  Andreas Andersson Marknadskoordinator
 • Det är väl fråga om helt olika behov. Mina anhöriga är bara intresserade av när jag beräknas vara i mål, inte var jag befinner mig. Där var SMS-tjänsten överlägsen som gav färsk info efter varje tidkontroll utan behov av att trassla med en hemsida eller app.
  Martin
 • Helt idiotiskt, jag vill följa med sms, min man kommer inte att ha telefonen på. Jag vill ha sms-tjänst 🙁 :( 🙁
  Gunilla Glimtén
 • Hej,

  Din man behöver inte ha telefonen på, utan du kan följa honom ändå, eftersom chipet registrerar tider.

  Du kan följa honom kostnadsfritt på vatternrundan.se
  Andreas Andersson Marknadskoordinator
 • Ja men det hade varit mycket smidigare att få sms eftersom jag jobbar i natt
  Gunilla
 • Hej. Tråkigt att SMS-tjänsten är borttagen då jag provat RaceONE och inte anser att den fungerar. När mannen cyklade Siljan runt visade denna app han passerat mållinjen när han har ca en mil kvar. Då har man ingen aning om var han är.

  Katja
  Katja
 • Man kan ju bara se start och målgång på hemsidan, väldigt intressant NOT. Se till att få tillbaka sms-tjänsten. Den passar mina behov bättre och funkar även om man kommer på mitt i loppet att man vill följa någon
  Gunilla
 • Har nu provar RaceONE och tycker inte att det är ett smidigt sätt att följa sina cykelvänner på. Önskar verkligen att sms-tjänsten kommer tillbaks.
  Inger
  Inger
 • Hej Inger,

  Tack för din feeback - vi tar den givetvis med oss i utvärderingen inför nästa års Cykelvecka!
  Andreas Andersson Marknadskoordinator
 • Håller verkligen med ovanstående.
  SMS-tjänsten var (är) ett väl fungerande och smidigt system för vänner och bekanta att följa en cyklist runt Vättern.
  RaceOne förefaller att vara någon sorts tekniskt äventyr för "datanördar" eller något liknande.
  Hoppas livligt att det blir en grundlig omprövning inför nästa runda!
  /Nisse/
  (gjorde min 33:e fullbordade runda, så jag vill påstå jag har en del erfarenhet och jämförelsematerial)
  Nils Johansson

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.