En svensk klassikergrupp!

Hej! Vi är några stycken som tänkt pusha varandra i att göra en klassiker. Frågan är om vi kan anmäla gruppen efter varje delmoment och vill börja med skidorna, eller behöver vi reservera/ boka Vätternrundan nu?

Kommentarer

 • Hej Annsi!

  Tack för din fråga, kul att ni vill göra En Svensk Klassiker.
  När man påbörjat klassiker med minst Vasaloppet är man garanterad en startplats fram till och med den 17 mars. Det går bra att anmäla sig direkt efter Vasaloppet om ni vill avvakta. Se till att ni skapa er grupp då.
  Avgifter enligt prisstege nedan:

  1 475 kr (17 juni – 30 april 2020).
  OBS! Platsen måste vara BETALD senast kl. 23.59 den 30 april för att slippa prishöjningen.

  1 800 kr (1 maj – 11 juni)
  Observera att startavgiften ska vara oss tillhanda senast 11 juni klockan 9.00.

  Förbokad grupp: 1 800 SEK
  Direktanmälan: Ja, i mån av plats, till en kostnad av 1 900 kr

  Ha en fin dag!
  Mvh

  Anna Tybring Kundtjänst
 • Hej,
  Jag gjorde Vasan nyligen och tänkte göra en klassiker i år.
  Måste jag anmäla mig på något speciellt sätt?
  De kan även vara så att jag har får en anmälnings-kod från mitt arbete på Mix Megapol som sponsrar loppet. Dock är de bara en dag tills man måste anmäla sig för att få en tid.. tror du det går att lösa en plats även om jag missar den tiden?
  Min sista fråga handlar om corona, om loppet blir inställt, kommer man ändå kunna göra en klassiker eller man missar den chansen?

  tack för hjälpe!
  Robin Järnhäll
 • Hej Robin!

  Tack för din fråga.
  Du behöver inte föranmäla att du tänkt göra En Svensk Klasisiker, men jag rekommenderar dig att skapa ett koto på En Svensk Klassikers Mina Sidor
  Det finns platser kvar i loppet även utanför de reserverade klassikerplatserna. Så avvakta lite du.

  Vi gick ut med nedan pressrelease den 16/3.

  Vätternrundan avvaktar med beslut om loppen
   
  Vätternrundan arbetar just nu intensivt utifrån den nuvarande situationen med covid-19. 
  - Det finns en kritisk tidpunkt för när vi behöver besluta om det går att genomföra loppen, säger Gunilla Brynell-Johansson, vd för Vätternrundan. Som det ser ut just nu räknar vi med att kunna ge våra deltagare besked den 6 april.
  Cykelveckan lockar totalt 35 000 deltagare, den kräver flera tusen funktionärer och en omfattande infrastruktur. Det innebär att många förberedelser behöver göras i ett tidigt skede.
  - Vi har en ytterst allvarlig situation och människors hälsa går alltid först. Samtidigt vill vi inte ta ett förhastat beslut. Svårigheten för oss, och alla andra, är att ingen just nu vet hur framtiden ser ut, säger Gunilla Brynell-Johansson.
  - De senaste dagarna har vi gått igenom alla våra aktiviteter för att se hur länge vi kan avvakta med beställningar och annat. Det handlar om respekt för våra leverantörer och givetvis respekt för våra deltagare. Deltagarna vill veta om loppen blir av eller om de ska avboka boenden och resor.
  Vätternrundans styrelse hade ett extrainsatt styrelsemöte på måndagen och kommer att ha täta styrelsemöten för att följa utvecklingen. Som det ser ut i dagsläget kan Vätternrundan avvakta med ett beslut i ytterligare ett par-tre veckor.
  - Det finns en tidpunkt där vi måste bestämma om det går att arrangera Cykelveckans olika lopp, säger Gunilla Brynell-Johansson. Som det ser ut i dag räknar vi med att kunna ge besked om det den 6 april.
  - Samtidigt ser vi ju hur situationen ändras från dag till dag, så vi följer givetvis utvecklingen och återkommer med fortlöpande information.


  Ha en fin dag!
  Mvh
  Anna Tybring Kundtjänst

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.