Återbetalning/Konsumentverket

Hej,

Kommer ni att ändra ert ställningstagande och återbetala hela beloppet i och med Konsumentverkets ståndpunkt som kommunicerats idag?

/Cristoffer

Kommentarer

 • Tycker ni ska tänka om. Vill man ha tillbaka hela summan så ska det betalas tillbaka. Mvh Erik
  Lars-Erik Karlsson
 • Hej,

  Vi förstår och respekterar att en del blivit besvikna på våra villkor för återbetalning av startavgiften på grund av årets inställda lopp. Som ideell motionsloppslopparrangör har vi på mycket kort tid tvingats ta snabba beslut, där målet hela tiden har varit att försöka skapa bästa tänkbara lösning för dig som deltagare, för oss som arrangör men också för de många funktionärsföreningar som drabbas hårt av årets inställda lopp.
  De anmälningsvillkor vi har kring återbetalning vid inställda arrangemang på grund av extraordinära omständigheter ligger till grund för de alternativ våra deltagare har fått för återbetalning eller flytt av starttid till 2021. Anmälningsvillkoren stödjer fördelningen av de fasta och rörliga kostnader vi har för arrangemangen.
  Konsumentlagen är anpassad efter förhållandet konsument och näringsidkare, inte konsument och ideell verksamhet. Konsumentverket har ännu inte rättsligt prövat kopplingen till coronaviruset och inställda arrangemang med full återbetalning och skulle det ske förändringar kommer vi hantera det då, utifrån nya förutsättningar.

  Vi hoppas på din förståelse och att något av våra alternativ trots allt kan gottgöra dig något. Vi hoppas också att du, trots att ordinarie lopp ställts in, väljer att gå i mål med "Min Vätternrundan" på hemmaplan. Om du registrerar ditt lopp kommer du, förutom fina erbjudanden från våra samarbetspartner, att få ett digitalt diplom på Mina Sidor och en fysisk medalj i brevlådan.

  Med vänlig hälsning
  Vätternrundan
 • Tack försvaret vet hur mycket jobb det ligger bakom har själv jobbat med VR från 1984 varit med och dragit snöret vid starten varit med och mekat vid starten varit med och rivit starten och byggt upp målet har varit mek i medevi. Varit mek På tjejvätter i. Varit med och vikit nr lappar och hunnit köra 12 VR. Och vet att ni har gjort miljon vinster vart år. Så var snäll och visa tillgångar och fördelning på kapitalet ni har och kommit in i kr så är jag nöjd. Erik en föredetta maifare...
  Lars-Erik Karlsson
 • Hej Lars-Erik,

  Vätternrundan ägs till 100 % av den ideella föreningen Motala AIF. Att arrangera ett massevenemang som Vätternrundan kräver stora förberedelser. Vi har fram till idag redan kommit långt i dessa förberedelser. De 50 % som vi behåller använder vi för att täcka våra redan uppkomna kostnader och driva organisationen för att kunna genomföra arrangemanget igen nästa år.

  Här kan du se hur pengarna för startavgifter fördelas:
  Säkerhet/Försäkringar, 8,3%: Trafiksäkerhet, försäkringar för deltagare och funktionärer.
  Marknadsföring, 8,5%: Marknadsföringsinsatser, mässor, magasinet Cykla.
  Direkta kostnader, 11,2%: Tillståndsavgifter, mat, dryck, nummerlappar, medaljer.
  Organisation, 18,4%: Personalkostnader, övriga arvoden.
  Tillbaka till idrotten, 22,3%: Föreningsersättningar.
  Övriga externa kostnader, 31,3%: Hyra, material, fordon, IT.

  Ha en fin dag!
  Mvh

  Vätternrundan
 • Hejsan Christoffer,

  vi behöver stå fast vid våra villkor tills Konsumentverket rättsligt prövar kopplingen till covid-19 och inställda arrangemang med full återbetalning. Skulle det ske förändringar kommer vi hantera det då, utifrån nya förutsättningar.
  Ha en fin dag!
  Mvh
  Vätternrundan
 • Ni ligger nog väldigt nära att betraktas som näringsidkare.

  Men näringsverksamhet kan även ses i en vidare betydelse med en definition från konsumentköplagen att den omfattar varje fysisk eller juridisk person som driver verksamhet av ekonomisk natur och är av sådan karaktär att den kan betraktas som yrkesmässig.
  Niklas
 • Varit anmäld till 3 olika lopp utöver Vätternrundan detta år som blivit inställda (1 blev uppskjutet). Fått full återbetalning av alla, förutom er.

  Jag och min cykelgrupp på totalt 8 personer kommer bojkotta Vätternrundan för all framtid.

  Har förståelse att ni har rörliga kostnader som uppkommit trots uteblivet lopp, men det finns inte på kartan att de uppgår till 50% av totala biljettpriset. Nej, lägg ner Vätternrundan. Den har gjort sitt. Det finns bättre lopp, som t.ex. Cykelvasan (MTB).
  William S
 • Ni har gjort stora vinster i många år. Nog har era ägarföreningar råd att avstå från utdelning ett år. Speciellt då deras verksamhet sannolikt också går lite på sparlåga. Dessa föreningar behöver ju inte jobba vid evenemanget heller så då kanske de kan sälja Newbody, korv eller något. Så gör alla andra föreningar som inte äger en pengamaskin.
  Christina Karlsson
 • Håller med ovanstående

  Jag har spridit hur Vätternrundan betett sig bland så många vänner (som cyklar) och på så många plattformar jag kunnat. Ingen tycker att de har agerat rätt.
  William
 • Vilka besparingar har ni gjort?
  Permiterat någon personal?
  Niklas

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.