Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Klarälven

Hej. Har en fråga gällande Klarälven med biflöden. När det gäller Råda krv och det sjösystem som det reglerar så är vattenWebs data stationskorrigerat redan. Antar att den korrigeringen är den station ni har vid Råda kraftverk, dvs Kraftverksdatat?. Hur är det med Edsforsdatat, ligger det också som en stationskorrigering ovanpå korrigeringen från Höljes, eftersom det också är en av era mätpunkter?

Birgitta Renöfält Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Birgitta!
  För Klarälven är modellen stationskorrigerad vid de tre stationer som du nämner; Höljes krv, Edsforsens krv samt Råda krv. Den är även korrigerad med data från stationen Nybergssund på den norska sidan.
  Generellt kan man säga att de flesta av stationerna som ingår i det hydrologiska grundnätet används i korrigeringen men för att vara på den säkra sidan kan det vara bra att jämföra korrigerad med okorrigerad vattenföring.

  Johanna Nilsson
 • hur kunde man sänka hela Långflon ? ner till Höljes. skulle vilja borra bort hela dammen i Höljes. ett litet hål

  Arndtsson
 • resten sköter naturen

  Arndtsson
 • Hej Arndtsson! Du kan nu få info i vattenwebb om den naturliga vattenföringen i Klarälven , dvs det flöde som skulle råda om inga regleringar fanns, men det löser kanske inte ditt problem?

  Niclas

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.