Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Ett lager med väder-radar vore användbart

Vi som håller på med vattenkraft skulle tycka det var användbart att se aktuell och även prognostiserad nederbörd överlagrat i kartan över avrinningsområde.
Även om den i bland kommer i fast form så ger det en känsla av vad som komma skall.


Vattenwebb


Radar som visar nederbörd


Kanske kan skjutreglaget i visning av en punkt för vattenflöden användas även för att grovt styra tidsomfånget i radarbilden/lagret, men den kan ju även behöva panoreras separat som på SMHI radar/väder.

vattenwebben är även lite "nervös". Man klickar på en plats på kartan och det kommer upp ett diagram. Kanske man ska ta det lite lugnt med diagrammet och ha någon mindre markör för att bestämma om man vill se diagrammet. Och att diagrammet ligger kvar på skärmen tills man klickar på en ny kartmarkör.

Man kan ha en "tråd" från diagrammet som pekar på markerad punkt. Då kan man även visa flera diagram samtidigt på skärmen och stänga dem efter behov. Genom att åter klicka på markören eller X som ju redan finns i diagrammet.

Det vore även bra att kunna se "avrinningsområden" på kartan om man önskar. Det är lite slumpmässigt att klicka på en punkt på kartan och först då pricka ett område. Det skulle ge bättre överblick. Avrinningsområden kan ju vara ett lager som blandar lite lagom med kartan så att det inte dominerar.


Då har webbutvecklarna i alla fall något att göra eller bestämt avstå ifrån.


//Tore Forsgren


Tore Forsgren Rapportera olämpligt innehåll

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.