Måste kortet alltid användas?

Ja, i de flesta fall. Du kan lämna avfall som ingår i producentansvar så som elektronik, vitvaror och farligt avfall utan kostnad, det vill säga utan att du behöver dra ditt kort. På alla våra återvinningscentraler finns ett fritt område avsett för dessa typer av avfall. På Sandladan, Holmagärde, Veddige och Tvååker återvinningscentraler finns även Återbruket där du kan lämna saker som kan återanvändas eller komma till nytta för någon annan.  

Hushållsförpackningar lämnar du på FTI:s återvinningsstationer

På återvinningsstationerna, som finns i ditt bostadsområde eller vid en del matvaruaffärer, lämnar du använda förpackningar av plast, metall, glas och papper/kartong. Där finns också insamlingsbehållare för tidningar. På en del stationer kan du även lämna batterier och kläder.

Det är förpacknings- och tidningsinsamlingen (FTI) som ansvarar för återvinningsstationerna. Har du frågor eller synpunkter gällande städning och tömning av återvinningsstationen kontakta FTI:s kundtjänst.

Observera att särskilda regler gäller för företag.

Som företagare får du inte lämna farligt avfall och asbest på våra återvinningscentraler. Kontakta istället en auktoriserad entreprenör som tar hand om den typ av farligt avfall du vill lämna.
Vivabs Kundservice

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.