Hur många fria besök har jag på mitt återvinningskort?

Antalet besök beror på vilket abonnemang du har hos Vivab (det vill säga vilken grundavgift som du betalar för hantering av avfall). Kortet nollställs och blir laddat med nya besök vid varje årsskifte. Har de fria besöken förbrukats innan året är slut kan man fortfarande besöka återvinningscentralen, men då mot en avgift. Det är taxan som bestämmer vad avgiften blir och den aktuella avgiften är 250 kr per besök.

Du som bor i villa/har ett helårsabonnemang har 15 besök per år.

Du som har ett sommar-/fritidsabonnemang har 8 besök per år.

Du som bor i lägenhet/bostadsrätt har 8 besök per år. Du kan kontakta din fastighetsägare för mer information om antalet besök som gäller för dig och hur du får ett återvinningskort.

Du som bor i ett sommarstugeområde och tillhör en stugförening har 6 fria besök per år. Om du som stugägare inte har ett kort kontaktar du din stugförening som ansvarar för korten.

Du som är företagare i Varberg och Falkenbergs kommuner behöver också ett återvinningskort för att kunna lämna avfall. För dig ingår inga fria besök enligt taxan utan företaget blir fakturerat per besök enligt gällande taxa.

Här kan du läsa taxan för din kommun.
Vivabs Kundservice

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.