Hur fyller jag min pool?

Kontakta oss innan du fyller eller tömmer din pool

Innan du fyller eller tömmer din pool är det viktigt att du kontaktar oss så att din påfyllning eller tömning inte är olämplig vid det tillfälle du tänkt dig. Om du fyller poolen utan vår vetskap kan det orsaka ett larm om hög förbrukning. Vårt system tolkar larmet som att en vattenläcka har uppstått och då börjar vi göra en läcksökning. Vilket tar både tid och arbetskraft från andra arbeten som behöver personalen. Du ska även berätta för oss på grund av att det kan uppstå kvalitetsproblem, som till exempel brunt vatten om man fyller poolen på fel sätt.

Tips på när det är bra att fylla poolen
1. Fyll på tidigt på säsongen.
Planera så att du kan fylla din pool så tidigt på säsongen som möjligt. Då är vattenförbrukningen lägre. Om du behöver fylla på din pool under den varmare årstiden, gör det på natten och vid dåligt väder.

2. Fyll på under natten eller vid regn
Det är viktigt att välja en bra tidpunkt för att fylla din pool inför säsongen men även när du behöver fylla på. Om du behöver använda kommunalt vatten, gör det under natten eller vid dåligt väder. Då är förbrukningen som lägst. Undvik att fylla på poolen under de varmaste dagarna.

3. Slangen över ytan
När du fyller din pool måste du ha ett luftgap så att påfyllningsslangens mynning inte når vattenytan. Du får inte lägga en slang på botten och fylla på med vatten. Då kan vattnet från poolen sugas tillbaka in i ledningen och förorena dricksvattnet om trycket i de kommunala ledningarna skulle försvinna. Om din fastighet är ansluten till kommunalt vatten har du sannolikt ett återströmningsskydd installerat för att förhindra att detta sker och hindrar därmed att vattnet åker tillbaka in i ledningarna. Återströmningsskyddet är dock sällan starkt nog att stå emot trycket från de stora vattenmassorna som finns i en pool. Kontrollera detta innan påfyllning!

Kundservice 0757-27 40 00 eller mejla vivab@vivab.se  

Läs mer om hur du fyller din pool.
Läs mer om återströmningsskydd.
Vivabs Kundservice (Uppdaterad )

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.