Varför är fakturan så hög?

.

Kommentarer

 • Det som påverkar hur hög din elräkning blir är framför allt din elanvändning och vilket pris du betalar per kWh.

  Tittar man på november och december 2018 och jämför med samma månader 2017 så hade november i princip samma medeltemperatur båda åren. December 2018 var något kallare än december 2017 vilket förmodligen gjorde att din elanvändning, för dig som har eluppvärmning, blev högre.

  Tittar man på elpriserna för november och december 2018, för dig som har rörligt pris, så blev priset 72 % respektive 79 % dyrare 2018 jämfört med 2017. Om man ser till fakturan för november och december 2018 så är det alltså troligtvis ett högre elpris som är den största anledningen till en hög faktura.

  De högre elpriserna 2018 jämfört med 2017 beror till stor del på att det varit ett riktigt torrår med mycket mindre nederbörd än normalt. Elproduktionen i Sverige och Norge består till stor del av vattenkraft så därför påverkas elpriserna av hur mycket vatten det finns i vattenmagasinen.

  Om du vill titta på vilka alternativ det finns till rörligt pris kan du hitta mer information via vår hemsida https://www.varbergenergi.se/privat/tjanster/el/vara-elavtal/.

  Du är också välkommen att höra av dig till Kundservice på telnr 0340-62 88 11 eller kundservice@varbergenergi.se.

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.