Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Kösystemet

För ca fyra år sedan anmälde jag intresse för att ev hyra lägenhet och fick sedan då och då information om lediga lägenheter. Skulle också uppdatera intresseanmälan var sjätte månad vilket jag gjorde. Någon gång under detta år upphörde informationens. Jag kunde inte komma åt min intresseanmälan utan gjorde en ny.  Nu har jag inte på länge hört av er och vill gärna veta hur det här fungerar och hur min eventuella kötid ser ut. Jag undrar också var jag ska ligga in på Mina Sidor för att se tid och upplysningar. Har ett lösenord( tror jag ju!).

Inga-Maj Racksäter

Kommentarer

 • Hej Inga-Maj!

  Tack för att du kontaktar oss!

  Jag kan tyvärr inte se att du varit registrerad före juni i år. Däremot ser jag att din registrering nu är aktiv.

  Det enklaste sättet att logga in på Mina Sidor är med  bank-ID, smidigt då man slipper hålla reda på ett extra lösenord.

  För att söka en bostad måste man själv vara aktiv och anmäla sig på den lägenhet man är intresserad av.  Vår uthyrning fungerar så här:

  Intresseanmälan och publicering av lediga lägenheter  
  På hemsidan publiceras de lägenheter som är lediga för uthyrning. När du registrerat din intresseanmälan och loggat in, kan du anmäla ditt intresse för maximalt sex lägenheter samtidigt. Du ska bara anmäla intresse på de lägenheter som är tänkbara alternativ för dig. Lägenheterna ligger ute på vår hemsida under 5 dagar och det spelar ingen roll när under denna vecka som din intresseanmälan sker. Det är först när veckan är slut som kölistan på respektive lägenhet fastställs.

  När en lägenhet publiceras på hemsidan är det fritt för inskrivna intressenter att boka sig på den. Bokning kan göras så länge lägenheten ligger på hemsidan.

  När tiden för publicering gått ut, tas lägenheten bort från hemsidan. Det görs automatiskt vid midnatt efter sista publiceringsdatum. Handläggaren börjar därefter att arbeta med de intressenter som bokat sig på lägenheten.

  De tre intressenter som har längst kötid i intresseregistret och som godkänts vid kundkontroll rangordnas från ett till tre och erbjuds visning av lägenheten efter kontakt från BoButiken.

  En intressent kan maximalt boka sig på sex lägenheter samtidigt.

  Här hittar du mer information om vårt kösystem och vad som gäller för att söka en bostad hos oss:
  https://www.vallonbygden.se/artikel/uthyrningsregler

  Jag hoppas du fått svar på dina frågor, om inte, så är du välkommen att kontakta oss igen.

  Vänliga hälsningar
  Susanne
  Susanne
 • Tack för svar.  Varje dag som anmäld intressent är alltså en ködag. Och när det står på Mina Sidor att anmälan gäller t ex till 2021 -10-31 är det innan det datumet intresseanmälan ska förnyas.
  Hoppas jag uppfattat rätt. Mvh IMR
  Inga-Maj Racksäter
 • Hej Inga-Maj,

  Ja det är korrekt uppfattat.

  Lycka till i sökandet efter en ny bostad!

  Vänliga hälsningar
  Susanne
  Susanne

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.