Asfaltering

Har jag förstått det rätt att ni inte ska asfaltera lika brett hela vägen framför kapellvägen 58? Undrar då hur det blir när snön kommer och man möter nån i hörnet, en barnvagn tex, ska man då behövs backa eller gå upp i snövallen? Har redan mött personer precis vid hörnet och nästa krockat för att det inte är bredare.
Angelica

Kommentarer

 • Hej Angelica!

  Tack för att du kontaktar oss!

  Vägen längs med sidan av huset är en gångväg som inte är tänkt för biltrafik och därför är den smalare än vägen framför entréerna. (Våra gångvägar görs som standard 1,5 m breda.) Det har tidigare endast funnits en mindre grusgång runt huset och för att förenkla passagen skapade vi en bredare asfalterad gångväg enligt vår standard. Inga gångvägar görs bredare där vi vill förhindra biltrafik.

  På 1,5 m ska både en normalstor barnvagn och en person kunna mötas och passera varandra, det gäller även vintertid då hela gången kommer att skottas.

  Vi hoppas att den nya, asfalterade, gångvägen gör det snabbt och enkelt att nå parkeringen bakom huset. 

  Med vänliga hälsningar
  Susanne

  Susanne
 • Varför är det inte asfalterat hela vägen framför huset. Vid sista balkongen i C huset är det ju avsmalnat redan där. Jag har redan fått hoppa undan för att man inte ser runt hörnet vid den balkongen.
  Angelica
 • Hej igen Angelica,

  Asfalteringen är gjord till och med sista porten och därefter smalnar möjligheten att köra bil av till en gångväg. Bredden 1,5 m för en gångväg anses tillräckligt bred för att det ska vara möjligt för tex. en normal barnvagn och en person att passera varandra. Vår förhoppning är att den nya, asfalterade gången ska upplevas som en stor förbättring mot den tidigare smala grusgången. I övrigt gäller viss försiktighet som alltid när inte fri sikt råder.

  Med vänliga hälsningar
  Susanne
  Susanne

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.