Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Vilka mått har de nya fyrfackskärlen?

Hej,

Vilka mått har de nya fyrfackskärlen?

Hälsningar
Lisa

Kommentarer

 • Hej Lisa,

  Villahushållen i Malmö och Burlöv kommer att få två fyrfackskärl under 2019 för att kunna sortera alla sina förpackningar.

  Varje kärl har följande mått:
  Bredd 77 cm
  Djup 87 cm
  Höjd 112 cm
  Ytterligare 20 cm tillkommer på djupet när elektronikboxen används. Den hänger du själv på kärlet vid behov.


  Vill du bygga in dina kärl behöver du ett utrymma på cirka 1x2 meter för att det ska vara enkelt att dra fram dem. Har du också ett trädgårdskärl behövs ytterligare 60 cm på bredden.

  Önskar dig en fortsatt bra dag!

  Kajsa
 • Hej,
  I vissa kommuner finns en mindre variant av fyrfackskärl (tex Båstad). Vi är 2 i hushållet och har en trång, liten tomt och de kärl som nu erbjuds känns groteskt stora. Varför har ni inte den mindre varianten?
  Christins
 • Hej Christina,

  Det stämmer att det på marknaden finns mindre kärl. I de små kärlen är några av facken, bland annat matavfallsfacket, väldigt trånga. Exempelvis på vintern tenderar sopor att frysa fast. Vi har valt att bara ha ett sorts kärl dels på grund av detta men också för att det blir billigare att bara upphandla och köpa in ett sorts kärl. På så vis kan vi hålla nere taxan som ligger till grund för er avgift. Taxan i Malmö kommer att vara den lägsta i Sverige bland de kommuner som infört systemet.

  Vi är medvetna om att det kan vara knepigt med plats på vissa tomter och de alternativ som då finns är att ha endast ett kärl eller att dela med grannen. Tack för din undran.

  Med vänlig hälsning
  Anna Kommunikatör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.