Vattenmätare med pulsutgång

Jag skulle väldigt gärna kunna mäta min vattenförbrukning i realtid och kunna visa för min familj exakt hur mycket vatten det går åt vid t ex en dusch. Går det att komplettera vattenmätaren med en HRI-mätare? Eller kanske få den utbytt? Tror att den senast blev bytt för fem år sedan.
Om man kunde mäta i realtid så hade en bonus varit att man kunde skicka larm till familjens mobiler om det förbrukades vatten när man inte var hemma. (Har haft vattenläcka från diskmaskin och fick byta hela köket...)

Mvh
Leif Persson
Mosigen1, Genarp
Leif Persson Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

  • Hej Leif!

    VA SYD provar fjärravlästa mätare i specifika områden för att utvärdera vilka mätare som fungerar bra. En fjärravläst mätare kan sända mätarställning i realtid, exakt hur och på vilket sätt vet vi inte idag. På sikt kommer alla mätare att bytas ut till fjärravlästa mätare. Då kommer det troligtvis också att finnas möjlighet att koppla fler tjänster eller funktioner till mätaren. Men just nu är det endast på försök hos oss.

    Vi byter ut mätare i villor vart tionde år. Vi kommer inte att byta ut mätare till fjärravlästa mätare förrän det är dags för byte. Din mätare ska bytas om ca 5 år precis som du skriver, då räknar jag med att du får en fjärravläst mätare.
    Helena Kundservicechef

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.