Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Varför fortsätter kommunal vattning när vi ska spara?

Varför fortsätter man att vattna i parker och grönområden när jag uppmanas att vara sparsam?

Kommentarer

 • Vi har nära kontakt med våra medlemskommuner och varje kommun har ansvaret att se till att deras verksamheter använder vattnet smart och sparsamt. En del verksamheter, såsom en del golf- och fotbollsanläggningar, har egna bevattningssystem. Vattnet i fontäner går i kretslopp och använder inte nytt vatten.
  Anna Kommunikatör
 • Hej, hur ser vattenförsörjningsläget ut just nu - 4 juli? Har fram tills idag följt rekommendationerna att endast använda vattenspridaren mellan kl. 0.00 och 06.00, detta för att hålla liv i köksträdgården. Gräsmattan har INTE vattnats. Tufft att stiga upp på natten för att starta spridaren! Är det nu OK att bevattna köksträdgården t.ex 06.30-07.30 och är det OK att vattna med slang i blomrabatterna andra tider morgon eller kväll?
  Britt Larsson
 • Hej Britt!

  Just nu är inte extra sparsamhet nödvändig, så det går bra att vattna på morgonen eller kvällen. Vi uppmuntrar fortsatt att använda vattnet smart, men vattenförsörjningen är bra. Vi kommer att informera tydligt om läget förändras längre fram på vår webb, sociala medier och på andra sätt. Tack för dina ansträngningar att hålla nere vattenförbrukningen!

  Med vänlig hälsning
  Anna Kommunikatör
 • Hej.
  Jag stänger vattnet när jag borstar tänderna, tar mkt korta duschar. Har en vattensköldpadda som jag inte städat akvariet till sedan maj månad då jag helt enkelt inte vill slösa vatten. Runt om mig ser jag folk som vattnar sina egna privata gräsmattor och förefaller att skita i att spara. Snälla KAN ni inte införa bevattnings förbund för privatpersoner i Malmö? Själv har jag hellre vatten i kranen än att grannen stoltserar med en grön gräsmatta.  

  Kristina
 • Hej Kristina,

  Det är jättebra att du tänker på att spara vattnet! Du kan såklart använda det vatten du behöver för att ta hand om dina husdjur. Det är inte bevattningsförbud i Malmö idag för att det inte är aktuellt just nu, men det är bra om alla använder vattnet klokt så att vi slipper införa bevattningsförbud senare i sommar. Vi kan inte kontakta personer som vattnar, utan vi jobbar istället med att sprida information om varför det är viktigt att spara vatten. Vi hoppas såklart att så många som möjligt följer våra råd. Tack för att du hör av dig och för ditt engagemang!
  Kajsa
 • Hej!
  Är det ok att vattna gräsmattor och planteringar i nuläget? Föreningen där jag bor har vattnat hela sommaren och har nog en av de få gröna gräsmattorna i hela kommunen. Men är det verkligen ok?

  Anna
 • Hej Anna,

  Just nu är det inget bevattningsförbud, däremot rekommenderar vi att man använder vattnet klokt så vi inte behöver införa bevattningsförbud framöver. Se gärna våra tips på vasyd.se hur du kan använda vattnet smart. Att vattna gräsmattan är tyvärr inte så bra när det kommer till att spara vatten, men i och med att det inte är ett bevattningsförbud i Malmö i dagsläget så kontaktar vi inte de som vattnar.

  Önskar dig en fortsatt bra dag!
  Kajsa

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.