Var slänger jag vanliga böcker?

Vadå beskrivning? Jag sorterar nu bort gamla böcker och vet att man inte ska slänga dem bland tidningar. Men någon har sagt att de heller inte ska läggas i pappersinsamlingen. Var ska jag då slänga dem???
Birgitta Bergkvist Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Birgitta,

  Tack för din fråga. Det stämmer att vanliga, inbundna böcker inte ska slängas varken bland tidningar eller pappersförpackningar. Pocketböcker går bra i tidningsinsamlingen.

  Hela böcker är kanske synd att slänga, kanske går de att lämna till exempelvis en second hand-butik eller återbrukshönan på återvinningscentralen?

  I annat fall ska inbundna böcker slängas i vanlig soppåse, restavfallet. Eller det som kallas brännbart på återvinningscentralen.

  Med vänlig hälsning

  Anna Kommunikatör
 • Skulle det vara möjligt att riva inlagan ur böckerna och slänga den bland tidningar, samt pärmarna bland pappersförpackningar (förutsatt att de är av papp)? Om inte, varför?
  Anders Püschel
 • Hej Anders!

  Icke pocketböcker kan ju vara inbundna på olika sätt. Skulle de vara limbundna så kan limmet förstöra kvalitén på pappersmassan när sidorna återvinns. Då vi inte är experter på alla sätt böcker binds idag, och för att det inte ska bli pedagogiskt krångligt, rekommenderar vi att kasta vanliga böcker i restavfallet. Om du inte kan ge dem vidare på något sätt, så klart!
  Anna Kommunikatör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.