Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Vad kommer fyrfackskärlen att kosta?

Hej,

Vad kommer de nya flerfackskärlen att kosta?
VA SYD Kundservice Rapportera olämpligt innehåll
Visa bästa svaret

Kommentarer

 • Vi vet inte i dagsläget vad de nya kärlen kommer att kosta. Det kommer att bli klart först när politiken har fattat beslut om den nya taxan.
  Kajsa
 • Enligt den beslutade taxan för 2019 blir avgiften för ett eller två fyrfackskärl 1 950 kr per hushåll och år. Om man väljer att dela kärl med grannen blir avgiften 1 300 kr per hushåll och år. I alla avgifter finns en grundavgift på 650 kr per hushåll och år, resten är hämtningsavgift. Denna avgift slår igenom först när de nya kärlen kommer på plats under 2019.
  Anna Kommunikatör
 • Hej
  Ni skriver att ni kommer erbjuda fyrfackskärl på en av era informationssidor, erbjuda är väl fel att säga, det är ju tvingande det finns inget alternativ. Ni passar också på att höja avgiften kraftigt runt 800 kr och inte har man något val, dessutom tvingas man bygga om delar av sin tomt för att få plats med dessa stora kärl, vem betalar det? Tycker att detta är skrämmande att man bara får göra så här utan att det finns valmöjlighet.
  Roger Schumacher
 • Hej Roger,

  Vi har ett uppdrag att verka för att avfallsmängden minskar, sorteringsgraden ökar och att vi prioriterar miljönytta. Fyrfackskärlen är ett sätt vi arbetar för att detta ska kunna uppfyllas, för den allmänna miljö- och samhällsnyttan.

  Att ha alla i samma system är positivt för taxan, det blir billigare än om vi erbjuder flera olika alternativ. Dock så finns alternativen att använda endast ett kärl eller att dela med grannen. Hur stor kostnadsförändringen blir för den enskilde varierar beroende på vilken lösning man har idag.

  Med vänlig hälsning
  Anna Kommunikatör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.