Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Vad gör jag om jag ser folk vattna gräsmattor med vattenspridare?

Vad gör jag om jag ser folk vattna gräsmattor med vattenspridare? Jag vågar ju inte säga till men man blir ju bekymrad över deras vattenslöseri.

Kommentarer

 • Hej,

  Om det inte är ett bevattningsförbud, utan vi har gått ut med en uppmaning att spara vatten, hoppas vi såklart att så många som möjligt följer vårt råd så att vi inte behöver införa bevattningsförbud framöver. Vi kan inte kontakta enskilda verksamheter eller personer, men vi jobbar med att sprida informationen om att spara vattnet. Tänk på att personen kanske inte vet om att vi gått ut med uppmaningen, påminn gärna om det känns okej. 😀

  Om det råder bevattningsförbud är det bäst om du kan prata med personen som vattnar. Känns det svårt är du välkommen att höra av dig till oss.
  Kajsa
 • Hej, gäller fortfarande uppmaningen att spara vatten? Hittar inte någon aktuell information


  Henrik
 • Hej Henrik!

  Tack för att du hör av dig och uppmärksammar detta. Vi har nu uppdaterat vår hemsida med en lägesrapport, klicka här för att komma till den.

  Vi råder fortfarande våra kunder att vara sparsamma med vattnet. I Burlöv, Eslöv, Lund och Malmö (VA SYDs medlemskommuner) är det inte bevattningsförbud för tillfället. Hur vädret ser ut och hur vi använder vattnet kommer att avgöra om det blir aktuellt med ett bevattningsförbud senare i sommar. Därför ber vi våra kunder att fortsätta använda vattnet smart. Ett 30-tal kommuner i Sverige har infört bevattningsförbud, varav flera skånska kommuner.

  Läs gärna våra smarta tips på hur du kan spara vatten.

  Önskar dig en fortsatt bra dag!
  Kajsa
 • Hej,

  bor vid en småbåtshamn och det känns lönlöst att spara in på duschar och i hushållet när båtägarna sköljer av sina båtar efter varje seglats. Att spara in vad de slösar under 30-40 min med fullt tryck i trädgårdsslangen borde ju täcka för en hel del duschar och vatten i hushållen. Går ni ut med speciella instruktioner till småbåtshamnarna?
  Camilla
 • Hej Camilla,

  Jag förstår att det känns trist när inte alla känner att de vill ta del av det gemensamma ansvaret. Vi går inte ut med speciell information till småbåtshamnarna eller andra, uppmaningen om vattenbesparing var riktad till alla, både privatpersoner och verksamheter. Så länge det inte råder bevattningsförbud kan vi inte kontakta enskilda verksamheter eller personer. Just nu råder bevattningsförbud i Billinge och Stockamöllan i Eslövs kommun, men i resten av VA SYDs område så uppmanar vi för tillfället bara att fortsätta att använda vattnet klokt.

  Med vänlig hälsning
  Anna Kommunikatör
 • Hej!
  Jag sökte info om gällande bevattningsförbud men tyckte inte jag enkelt fick så klara besked om vad som gällde idag.
  Varför jag sökte var för att kunna ha något argument när/om jag kan prata med grannhuset. Där står vattenspridaren på i flera timmar. Idag i regnet och igår i stekande sol mellan 13 och 15-16 tiden. Jag blir så arg för detta är ett flerfamiljshus med s.k. trädgårdsproffs som sköter allt. Allt medan de andra trädgårdarna blir gulare o brunare. Dom borde skämmas.
  Vänliga hälsningar
  Åsa

  Åsa
 • Hej Åsa,

  Vi har aktuell information på vasyd.se, följ den här länken för att komma till sidan. Där har vi också samlat tips på hur du kan använda vattnet klokt. Just nu är det bevattningsförbud i Stockamöllan och Billinge, i övriga delar av VA SYDs kommuner (Burlöv, Eslöv, Lund och Malmö) råder inte bevattningsförbud för tillfället. Vädret och hur vattenanvändningen ser ut framöver kommer att avgöra om det blir aktuellt med ett bevattningsförbud framöver. Därför är det viktigt att vi fortsätter att vara sparsamma med vår vattenanvändning.

  Tack för att du hör av dig och för ditt engagemang!
  Kajsa

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.