Inställt vattenprov

Hej!
Jag jobbar på ett äldreboende och ni skulle komma till oss för att ta ett vattenprov, men detta ställdes in pga corona-viruset. Varför då? Hur kan ni veta att vattnet håller rätt kvalité om ni inte tar vattenprover?
Gabriella Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Gabriella!

  Med anledning av Coronapandemin har vi på VA SYD beslutat att tillfälligt justera provtagningsprogrammet för egenkontrollen av dricksvatten.

  Vi byter ut provtagningspunkter på äldreboenden och förskolor mot provtagning på egna anläggningar (tryckstegringsstationer, vattentorn och andra dricksvattenanläggningar), på så vis minskas risken för smittspridning. Vi åker inte heller hem till våra kunder just nu av samma anledning.

  Vattenproverna fortsätter alltså att tas, men sker på andra platser istället!

  Ta hand om er och de äldre!

  Emilia Kommunikatör
 • Hej
  Jag har hand om några fastigheter vid Stora nygatan och Adelgatan i Malmö där sedan några månader har problem om att dricksvatten smakar klor.
  Vi har ingen anläggning i fastigheten som tillsätter klor i vatten
  Har ni höjd nivåerna sedan corona virus tider?
  Simone
  Simone
 • Hej Simone

  Tack för din fråga!

  Det har inte tillsatts mer klor till vattnet under Corona pandemin.

  Upplever man smakförändring kan man registrera ett ärende gällande smak, ärendet kommer sedan utredas och man blir återkopplad. Om du önskar att registrera ett ärende, rekommenderar jag att du lägger ett mail till kund@vasyd.se  eller ringer oss på telefon 040-6351000.

  Önskar dig en fin dag
  Mvh


  Sam Kundrådgivare

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.