Höja priset?

Varför höjer ni inte priset så att folk inte slösar med vatten?
Daniel Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Daniel! Så som det fungerar idag så är den fasta avgiften för vattnet den största delen då pengarna inte bara går till vatten som förbrukas, utan även till underhåll och utbyggnad av ledningsnätet. Storleken på underhåll och utbyggnad är ju lika stor, så att säga, oavsett hur mycket varje kund använder. Men att höja de rörliga kostnaderna som ett incitament för att använda vattnet smart är en tanke vi har med oss inför framtiden, så tack för din fråga.
  Anna Kommunikatör
 • Jag tycker samma sak, priset för förbrukning borde höjas och årsavgiften vara låg. Idag tror jag många skiter hur mycket vatten de gör av med för att avgiften är mer än halva årskostnaden. Själv bytte jag toastolar för att spara vatten, sedan året efter insåg jag årskostnaden inte ändrats så mycket pga avgifterna. Samma problem finns inom energiområdet, fasta avgifter står för mer än hälften av årskostnaden och det finns inga incitament för folk att spara på energi. Även om ni ändrar prismodellen för vatten, så kommer ni få in samma pengar i slutändan fast med det positiva att folk slutar slösa med vattnet. Kanske vi till och med kan få folk sluta fylla på sina stora villa-pooler inför varje sommar?
  Magnus Göransson
 • Hej Magnus,

  Tack för din kommentar. Det är inte omöjligt att avgiftsmodellerna ändras i framtiden om man ser ett behov som det ni beskriver med incitament för vattenbesparing, men inget som det planeras kring i dagsläget. Förutsättningarna för oss är att all vår VA-verksamhet bekostas av avgifterna från medborgarna och VA SYD får inte heller gå med vinst.  

  Med vänlig hälsning
  Anna Kommunikatör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.