Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Vilket håll ska fyrfackskärlen stå på?

Det gäller angående de nya soptunnorna som skall införas i Malmö. Vilken sida av kärlet skall stå utåt? 1) Den sidan med 2 st stora hjul med handtag? 2) En sida med 1 litet hjul och locköppning. Kan kärlen stå vinkelrätt mot gatan eller måste de stå längs med gatan? På endel av er information står kärlet med det lilla hjulet utåt gatan och på andra står kärlen med de stora hjulet utåt gatan. Er information är mycket bristfällig och orsakar många uppfattningar, önskar besked snarast då ombyggnad för kärlen skal genomföras. OBS: är inte intresserad av att vid sophämtning vrida runt kärlen så det passar sophämtarna.


Anders Lindskog Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

  • Hej Anders,

    Tack för din fråga. Det är sidan med stora hjul och handtag som ska stå utåt. Om din plats för kärl är parallell med gatan eller vinkelrätt mot spelar ingen roll. Utrymmet framför och mellan kärlen ska vara sådant att chaufförerna lätt kan dra ut och ställa tillbaka kärlen.

    Kärlen ska stå max 3 meter från tomtgräns om du inte vill betala extra för dragväg. Står kärlen vinkelrätt mot gatan är det första kärlet som ska stå 3 meter in. Hoppas detta gett svar på dina frågor, och tack för att du tänker till kring placeringen. En insats från dig som har stor betydelse för dem som hanterar ditt avfall.

    Med vänlig hälsning
    Anna Kommunikatör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.