Till senaste kommentaren

Kan jag hälla kattströ i toaletten?

Hej,
Jag bukar använda kattströ(t.ex. https://www.catsbest.eu/catsbest_en/products/original/ ) för mina katters toalett och spola i toalett eftersom det sägs att produkten är biologiskt nedbrytbar och det går att göra så. Men jag fick information om att kattsavföring och urin däremot inte är bra att spolas in i toalett för att de inte är samma som människors och att de förstör avloppsmiljö. Är det sant? Får man inte spola kattsavföring och urin i toalett?

Chihiro Bäckstrand Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Chichiro!

  Intressant fråga! Jag har rådfrågat en kollega på vårt avloppsreningverk för att svara:

  Kattströet är troligen inte farlig för miljön, men vi rekommenderar starkt att det kastas i restavfallet. Det kan svälla och klumpa ihop sig och jag kan tänka mig att det, tillsammans med fett, kan bilda otrevliga klumpar i ledningsnätet. Lite onödigt, alltså.

  Vi anser inte att kattbajset skulle vara en fara att spola ner. Om det skulle spolas ner lika mycket kattbajs som människobajs kanske saken skulle hamna i ett annat läge.

  Med vänlig hälsning


  Anna Kommunikatör
 • Hej, Anna,
  Tack för svaret, men jag blev lite förvirrad.
  Min fråga egentligen var om det var ok att kasta kattbajs och -kiss i toalett, men ditt svar var att det var ok att kasta kattbajs och -kiss, men inte kattströ?
  Är det då bäst att slänga allt från kattstoalett stoppat in i plastpåsar in i brännbart avfall?
  Chihiro
 • Hej igen!

  Förtydligar! Om du plockar upp kiss och avföring ur ströet så går det bra att spola ner det. Men ströet i sig kastar du i soppåsen (med eller utan avföring), väl förslutet.

  Hälsar
  Anna Kommunikatör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.