Behålla gammalt kärl?

Kan man behålla gamla kärlet? Det nya får inte alls plats och vi kan inte bygga om huset och lägga om stenläggningen bara för detta. Vi lämnar resten till återvinning när vi handlar.
Lotta Linde Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej!

  Nej, den möjligheten kommer inte finnas - alla villaägare kommer att få nuvarande rest- och matavfallskärl utbytta mot två fyrfackskärl. Om man har ont om plats kan man välja att endast ha kärl 1 (med fack för rest- och matavfall, färgat glas och plastförpackningar.) Kostnaden är densamma som för standardabonnemanget med två kärl - 1950kr per år. Vet ni redan nu att ni endast vill ha kärl 1 gör ni detta valet via Mina Sidor, senast den 19/11. Det går även bra att kontakta kundservice så hjälper vi er med valet. Det kommer gå att välja bort eller välja till kärl 2 även efter den 19/11 men då först när de nya kärlen är på plats och det nya systemet är igång.

  Ett annat alternativ är att dela kärl med en granne. Man kan välja att antingen dela kärl 1 och 2, alternativt att dela på endast kärl 1. Ni väljer hos vem kärlen står, det går bra att ha ett kärl hos er och ett hos er granne, exempelvis. Blankett för att dela kärl hittar ni här (under fliken Allmänna blanketter - avfall, "Delat kärl för fyrfack - ansökan"): https://www.vasyd.se/Artiklar/Sjalvservice/Blanketter

  Vi har samlat all info om fyrfackkärlen i vår FAQ:
  https://www.vasyd.se/Artiklar/FAQ/FAQ-Fyrfack

  Har ni ytterligare frågor går det bra att ringa oss på 040-635 10 00 eller maila på kund@vasyd.se

  Ha en bra dag!
  Per
 • Hej!
  Finns det möjlighet att behålla/köpa mat avfallskärlet efter bytet till fyrfackskärl? Jag tänkte använda det till att samla vatten från stuprännan på förrådet.
  Lisbeth Staffansson
 • Hej Lisbeth!

  Din tanke är god, men tyvärr, man kommer inte att kunna behålla/köpa loss de gamla kärlen. Dessa ska monteras isär och gå till återvinning.

  Med vänlig hälsning

  Madeléine Kundrådgivare

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.