Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Återvinning av fett

Återvinning av fett låter intressant. Motståndet från oss konsumenter beror nog på långa avstånd till en återvinningscentral. Med lite finurlighet borde det inte vara omöjligt att vid vanlig tömning av soptunnorna också ta med en flaska hushållsfett alternativt för flerfamiljshus ha en större behållare där de boende kunde hälla sitt hushållsfett som sedan tas om hand av sopbilsföraren.

Sten-Åke Carleheden Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Sten-Åke!

  Tack för din fundering kring hantering av fett. Jag har hört talas om något som liknar din föreslagna lösning för privatbostäder, men det är tyvärr inget vi kan erbjuda i dagsläget. Vi har tidigare haft på försök att samla in behållare med fett från flerfamiljsbostäder, men det slog inte så väl ut då tjänsten användes ganska lite. Jag skickar vidare din kommentar så får vi se vad som händer i framtiden.

  Med vänlig hälsning

  Anna Kommunikatör
 • Instämmer med Sten-Åke. Jag bor centralt i Malmö, har inte tillgång till bil och har långt till en återvinningscentral. Såvitt jag vet går det inga busslinjer till någon i Malmö. Vad ska jag göra med mitt hushållsfett? Återstår väl endast att slänga det bland restavfallet.
  Kanske kan man påbörja ett nytt försök att samla in hushållsfett i flerbostadshus, samordnat med en kampanj för hur bra detta vore för alla!!
  Kerstin Fransson
 • Hej!

  Mindre mängd går bra att slänga i restavfallet. Om du inte redan har en, går det bra att beställa en fett-tratt från oss, genom att att maila till kund@vasyd.se. Denna skruvar man på en mindre pet-flaska (50 cl) som man fyller med fett och den går bra att kasta i restavfallet/brännbart. Är det större mängder/flaskor än så hänvisar vi till att man tar med detta till SYSAVs återvinningscentraler. Avståendet kan såklart vara en faktor men till återvinningscentralen i Bunkeflostrand går det att ta stadsbuss nr 6 till hållplats Ollebo. För att ta sig till återvinningscentralen i norra hamnen, ta stadsbuss nr 34 till hållplats Norra hamnen.

  Och slutligen - absolut, en gemensamhetslösning hade ju självklart varit det allra bästa.

  Med vänlig hälsning,
  Per Kundrådgivare

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.