Hur kopplar jag in min TV?

Hej, jag har precis flyttat in I ett hus I Ljungsbro med fiberinkoppling. Nu har jag beställt bredband och TV via Fiber från Boxer. Detta kopplades in idag.

I huset finns sedan förra ägarna en CTS-ESH-2109 för vilken jag har hittat ett inkopplingsshema enligt (https://www.utsikt.se/siteassets/utsikt/cts_esh-2109w2a_kopplingsschema.pdf). Från Port 8 har jag sedan kopplat in en router för att skapa trådlöst nätverk I huset. Det fungerar bra. Dock noterar jag att det ej tycks fungera att koppla in Port 8 direct mot t ex en Laptop. Stämmer detta och är normalbild?

Vad beträffar TV undrar jag även huruvida jag ska koppla in Port 5 till den Smartbox jag tillhandahållits av Boxer? Eller om jag kan koppla in denna Smartbox direct från routern, précis som t ex en stationär dator?
Kommentarer

 • Hej Marcus!

  Tack för din fråga! Det kopplingsschema du funnit stämmer bra. Ser att det finns ett avtal för internet 100/10 på er adress men någon TV tjänst  finns inte ansluten i dagsläget.
  Internetporten ska fundera såväl mot router som direkt mot laptop eller stationär dator, har du testat något mer dator eller annan kabel för att kontrollera det inte är något av detta som stör. Eftersom du får internet till routern har jag svårt tro att det är fibern som inte fungerar.

  Vad gäller TV tjänsten ska den kopplas mot port 5 om den är beställd via fibern, har du en annan version kan det vara så att tjänsten går via internet och ska då kopplas mot routern. Om dessa frågor måste jag hänvisa dig till Boxer som du beställt tjänsterna genom.

  Med vänliga hälsningar
  Madeleine Kundservice

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.