Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Internet - Vilka hastigheter har jag tillgång till?

Jag undrar hur hög hastighet jag kan få om jag beställer tjänst för internet i ert nät?

Kommentarer

 • Idag erbjuder våra tjänsteleverantörer hastigheter mellan 2-100 Mbit/s, men Utsikt Bredbands nät är förberett för mycket mer än så. Allt eftersom efterfrågan på högre hastigheter och kapacitet ökar kommer vi att öka kapaciteten. Vi erbjuder hastigheter upp till 1 Gbit/s (1000 Mbit/s).

  Laura Kundservice
 • Jag försökte teckna abonnemang bredband 500 Mbit/s med ComHem, men enligt dem har Utsikt begränsat hastigheten i nätet till mitt hus till max 100 Mbit/s. Min switch ska enligt Utsikt klara 1 Tbit/s, så vad är problemet? Varför får inte ComHem sälja 500 Mbit/s till mig, med hänvisning till era begränsningar?

 • Oj, jag menar att switchen klarar 1 Gbit/s (inte en Tbit/s), men frågan är ändå rätt...

 • Hej Olof

  Vår utrustning klarar som du säger 1Gbit/s och vi har inte några begränsningar i vårt fibernät. Däremot så väljer en del leverantörer att inte sälja högre hastighet än 100/100 Mbit/s. Gå gärna in på vår tjänsteguide för att se vilka leverantörer som levererar högre hastigheter.

  Vänliga hälsningar

  Laura Kundservice
 • Hej igen, när jag säger till Com Hem att det enligt ert svar inte är Utsikt som begränsar vilken hastighet som finns i ert utbud, säger de att det är en kontraktsfråga mellan Utsikt och Com Hem att inte erbjuda mer än 100 Mbit/s. Varför gör ni så?
  Jag vill komma åt 500 Mbit/s, hur länge måste jag vänta på att ni ska hänga med och kunna erbjuda det?

 • Hej

  Detta är en fråga som du behöver ta med ComHem.
  Som jag skrev tidigare så har inte Utsikt någon begränsning i vår fiber. Det är upp till varje tjänsteleverantör att välja vilken hastighet de vill sälja till kund och i det här fallet har de valt att inte erbjuda högre än 100/100 Mbit/s.

  Se även mitt mailsvar till dig.

  Vänliga hälsningar

  Laura Kundservice

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.