Fiber till landsbygden Linköping område D3

Hej,

Undrar om ni kan dela med er av lite mer information gällande aktuell status och planer för framdrift av utbyggnad till detta område. När i tiden t.ex. beräknar ni ha lyckats övertala den/de markägare som orsakat förseningen, alternativt ha fått beslut i instans som ger er rätt att gå vidare?


Med vänlig hälsning,

Magnus Lindskog
Magnus Lindskog Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Magnus,

  Tack för din fråga om just ditt område för fiber!

  Jag förstår att väntan är lång, det är den alltid när man väntar på något gott!

  Du har fått ett nyhetsbrev idag på mejlen. Ang D3 så står det såhär i mejlet:
  Vi håller just nu på att förbereda ledningsrätten i området, men inväntar några svar på tillstånd och avtal som vi behöver ha på plats innan vi kan skicka in ansökan till lantmäteriet.
  Vi återkommer med tidplan så snart vi har mer information.
  Dvs vi har ingen tidplan i dagsläget att ge om när det kan vara klart.

  Ha lite mer is i drinken och magen så kommer snart ett svar till dig,

  Med Vänlig Hälsning
  Susanna Kundservice
 • Följer upp tidigare fråga.

  Nu har iskuberna sedan länge smält och glaset har torkat ut. Men fortfarande varken tydligare svar eller fiber i sikte...

  Givet att problemet i området beror av enstaka markägares motstånd: Har ni övervägt möjligheten att dela upp det området i mindre delar så att utbyggnad kan ske åtminstone till delar där markägares motstånd inte skulle sätta käppar i hjulet? Verkar ju helt bakvänt att en individ kan stoppa utbyggnad till så många hushåll som antagligen berörs.
  Magnus Lindskog
 • Hej Magnus,
  Nu är det ett tag sedan sist vi hördes av och jag förstår att det är tråkigt med denna långa väntan. Vi håller i dagsläget på med förberedelser i form av att projektera området i detalj samt söka nödvändiga tillstånd och teckna markavtal. Vi för en tät dialog med markägare och vi är ännu inte helt i hamn med en överenskommelse där. Om vi inte kommer framåt inom en snar framtid kommer vi att gå till Lantmäteriet och ansöka om en ledningsrätt. Det är dock väldigt svårt att säga något om när vi kommer att kunna sätta igång, därav den knappa informationen. Vår förhoppning är att vi ska kunna komma igång med utbyggnaden i området under första halvåret 2022 och färdigställa allt under det året. Att dela upp området i mindre delar hade vi gärna gjort om det varit möjligt men samtliga hushåll ska anslutas mot vår nod i Bankekind och det är just delen närmast Bankekind där markägarna hindrar oss. Vi kan alltså inte ansluta någon i området som det ser ut just nu. Hoppas du fått lite mer klarhet i dina frågor. Vi håller tummarna för att allt går smidigt framåt.

  Ha en fin dag!

  Med vänliga hälsningar,
  Mathilda Kundservice
 • Tack för att ni tog er tid att svara. Jag förstår läget och håller tummarna för att en konstruktiv lösning kan komma på plats utan att behöva gå den längre och hårdare vägen.
  Magnus Lindskog
 • Hej Magnus,

  Tack tack för din fråga! Det håller vi tummarna för!

  Må så gott och önskar dig en trevlig helg!

  Med vänliga hälsningar
  Madeleine Kundservice

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.