Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Är parabol bättre än fiber?

Hej!
Jag ringde till Viasat i går och skulle beställa TV via fiber, men de rekomenderade mig att fortsätta via parabol på grund av dålig kvalite  i fibernätet. Kan det verkligen stämma.
MVH Conny.

Kommentarer

 • Hej Conny!

  Vilken bra fråga!

  Bredbands-TV håller en hög kvalitet och eftersom vi har många leverantörer i vårt fibernät finns det ett stort utbud och valfrihet. En annan fördel med bredbands-tv är att fibern är nergrävd och då finns det ingen risk att det blir störningar vid dåligt väder. Bildmässigt ska det dock inte vara någon större skillnad mellan parabol och fiber.

  Med vänlig hälsning
  Eva Kundservice
 • Hej!
  Varför tycker Viasat  att jag ska vänta med fiberanslutning till TV.
  MVH Conny.
 • Hej Conny!

  Som min kollega svarade dig ovan ska det bildmässigt inte vara någon större skillnad mellan parabol och fiber. Tror du får vända dig till Viasat för att få din fråga besvarad eftersom det är dem som givit dig detta svar.

  Med vänliga hälsningar
  Madeleine Kundservice
 • Vår samfällighet kommer snart att installera fiber. Min fråga är, vi har idag Canal Digital parabol till vår TV och Com Hem kabel till bredbandet. Vad blir det för skillnad när vi får fiber? Kan vi behålla parabolen till TV ? Eller hur funkar det? Kanske en dum fråga!
 • Hej Inger!

  Vad roligt att du snart ska få fiber i ditt hus!
  Frågor om att behålla tjänster via parabol får jag be att du kontrollerar detta med din samfällighet då det är utrustning vi på Utsikt inte har någon kontroll på.

  Med fibern kan du ha både internet och TV tjänst inkopplat samtidigt via fiberfördelaren, men du behöver inte ha tjänster via samma leverantör då heller utan kan välja att ha ex. Canal Digital på TV och Comhem på internet fortfarande om du skulle önska det.

  Önskar dig en fortsatt fin dag!

  Med vänliga hälsningar
  Madeleine Kundservice
 • Att jämföra parabol med fiber är som att jämföra motorväg byggd i betong och asfalt, där bildkvaliteten är bilen du färdas i. Fiber/parabol är bara metoder för att överföra en signal, säger ingenting om signalens innehåll eller kvalitet. Precis som motorvägarna i liknelsen så kan vissa områden ha skador och vara svårare att ta sig fram på, men det säger inget om motorvägstyperna i sig.
 • Hej Niklas!

  Enligt ovan så är just bildkvalitén ingen skillnad mellan fiber och parabol. Som du själv skriver så är det två olika tjänster för att få tillgång till TV signal, båda med sina egna för- och nackdelar naturligtvis och man får välja det alternativ som man tycker passar sin egen användning bäst.

  Med vänliga hälsningar
  Madeleine Kundservice

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.